Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΥΓΕΙΑ (https://www.lateam.gr/forum/f99/)
-   -   Η νηστεία κάνει καλό (https://www.lateam.gr/forum/f99/h-nisteia-kanei-kalo-54324/)

P@ntelis Web 21-02-2010 10:44:

Η νηστεία κάνει καλό
 
http://img685.imageshack.us/img685/4300/frouta.jpg
Τι μπορούμε να φάμε για να μην χάσουμε τις απαραίτητες βιταμίνες.

Ευκαιρία για αποτοξίνωση είναι η μεγάλη Σαρακοστή. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί που τονίζουν πως η διατροφή μας κατα την περίοδο της νηστείας πλησιάζει τη μεσογειακή δίαιτα.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της “Καθημερινής” η Αγγελική Τσαρούχη, διευθύντρια του Συμβουλευτικού Κέντρου Διατροφής του Σισμανόγλειου, “ η μεγαλύτερη γκάμα των τροφίμων που επιλέγονται στο πλαίσιο της νηστείας υπάρχουν στη γνωστή πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής” και συμπληρώνει:“η υιοθέτηση έστω και κάποιων ημερών νηστείας συνήθως σημαίνει ότι θα καταναλωθούν τρόφιμα που είναι συνιστώμενα και από τη μεσογειακή δίαιτα” .

Τα τρόφιμα που κατά την περίοδο της νηστείας αποφύγουμε, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορούν να αντικατασταθούν από μαύρο ψωμί, αμύγδαλα, ξερά φασόλια, λάχανο και μπρόκολα που επίσης συνεισφέρουν στην πρόσληψη ασβεστίου.

Το ελαιόλαδο μπορεί να αντικατασταθεί με σπορέλαιο ή ταχίνι ενώ αντί για πουλερικά μπορούμε να φάμε ψάρι, όταν η νηστεία το επιτρέπει, με θαλασσινά ή με όσπρια, συνδυασμένα με δημητριακά.

Όσο για το γλυκό, οι επιλογές μας κατά την περίοδο της νηστείας είναι οι εξής: ξηροί καρποί με μέλι, παστέλια, δημητριακά με πετιμέζι, κομπόστες, αποξηραμένα φρούτα ή παρασκευάσματα με αλεύρι.
newsit.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:01:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam