Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Νέες τεχνικές χωρίς νυστέρι

This is a discussion on Νέες τεχνικές χωρίς νυστέρι within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Σημαντική νίκη ενάντια στο γήρας πέτυχαν οι επιστήμονες με την ανάπτυξη νέων τεχνικών που αντιμετωπίζουν τα σημάδια του χρόνου στο ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-02-2009, 19:48:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Νέες τεχνικές χωρίς νυστέρι

Σημαντική νίκη ενάντια στο γήρας πέτυχαν οι επιστήμονες με την ανάπτυξη νέων τεχνικών που αντιμετωπίζουν τα σημάδια του χρόνου στο δέρμα χωρίς νυστέρι!
Πρόκειται για μεθόδους αναίμακτες αποτελεσματικές και χωρίς παρενέργειες, οι οποίες προέρχονται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας.
Η η κ. Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος,διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας εξηγεί ποιες είναι οι νέες τεχνικές που μπορούν να…γυρίσουν το χρόνο πίσω χωρίς να χρειαστεί να γίνει χειρουργείο.
Μία σημαντική μέθοδος που βοηθά το δέρμα να αναγεννηθεί είναι η απολέπιση. Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα χάνει την ικανότητά του να ανανεώνεται σωστά, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μαζεύονται στην κερατίνη στιβάδα κάνοντάς το να δείχνει θαμπό, οι ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονες αφού στο χόριο οι ινοβλάστες δεν παράγουν σωστής δομής κολλαγόνο και το χρώμα να μην είναι ομοιογενές, αφού τα μελανινοκύτταρα παράγουν περισσότερη μελανίνη λόγω της μακροχρόνιας επίδρασης του ήλιου.
Οι μέθοδοι που οδηγούν το δέρμα να ξαναγίνει νέο είναι αυτές που του προκαλούν απολέπιση αφού του δίνουν την εντολή να φτιάξει νέα κύτταρα έτσι ώστε να καλύψει το κενό που δημιουργείται.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την κ.αμπρινοπούλου το πίλιγκ,η μικροδερματοαπόξεση, η δερματοαπόξεση και το laser είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί στα ιατρεία τους ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενούς και τις επαγγελματικές και κοινωνικές του ανάγκες.

Τα πίλιγκ προκαλούν ένα ελεγχόμενο χημικό έγκαυμα, με αποτέλεσμα να αναγκάσουν το δέρμα να αναγεννηθεί. Αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι αυτά που περιέχουν α -ή β-υδροξυοξέα, τριχλωροξικό οξύ, ρετινοεϊκό οξύ, αζελαϊκό οξύ και διάφορα μίγματα αυτών με έκδοχα
Τα α- και β-υδροξυοξέα και τα τριχλωροξικα πίλιγκ χρησιμοποιούνται κυρίως για φωτογήρανση ενώ τα δυο τελευταία για μέλασμα και ακμή.
Παρόμοια βλάβη με μηχανικό όμως τρόπο, σημειώνει η κ. Λαμπρινοπούλου, προκαλεί η μικροδερματοαπόξεση και η δερματοαπόξεση που προσφέρουν επίσης σημαντική βοήθεια στις ουλές ακμής.
Παράλληλα, αρκετά laser έχουν κατασκευαστεί για να δώσουν λύση στην αντιγήρανση, στις ουλές και στην ακμή. Η δράση τους είναι μέσω θερμικής βλάβης που προκαλούν στο δέρμα να το υποχρεώσουν να αναγεννηθεί.
Πρέπει να επισημανθεί ότι τα πίλιγκ με τα α- καίω-υδροξυοξέα, το αζελαϊκό και το ρετινοεϊκό οξύ, η μικροδερματοαπόξεση και η φωτοανάπλαση είναι μέθοδοι που δεν επηρεάζουν την επαγγελματική και κοινωνική ζωή του ατόμου που ακολουθεί μια τέτοια αγωγή, αφού η απολέπιση είναι συνήθως μικροσκοπική.
Βέβαια, διευκρινίζει η κ. Λαμπρινοπούλου, μόνο η επίσκεψη στον ιατρό δεν φθάνει αφού το δέρμα έχει την ανάγκη της συνεχούς υπενθυμίσεις της αποστολής του.
Εδώ έρχονται να βοηθήσουν τα καλλυντικά που περιέχουν α-καιβ-υδροξυοξέα ή ρετινοειδή με συχνότερο εκπρόσωπο τη ρετινόλη και αποτελεσματικότερο το ρετινοεϊκό οξύ. Το τελευταίο δεν υπάρχει σε κρέμες του εμπορίου αφού θεωρείται φάρμακο, όμως ο εξειδικευμένος δερματολόγος μπορεί να φτιάξει μίγματα ολοκληρώνοντας την αντιγηραντική του θεραπεία




apogevmatini
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέες θωρακοσκοπικές τεχνικές υπόσχονται ταχεία νοσηλεία LATEAM RSS NEWS 0 16-11-2010 10:22:
Νέες απεικονιστικές τεχνικές απλοποιούν τις επεμβάσεις της σπονδυλικής στήλης LATEAM RSS NEWS 0 05-11-2010 10:19:
Νέες τεχνικές για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας LATEAM RSS NEWS 0 27-05-2010 11:18:
Νέες τεχνικές για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης LATEAM RSS NEWS 0 26-05-2010 15:44:
Νέες θεραπευτικές τεχνικές συντελούν σε διατήρηση της γονιμότητας των καρκινοπαθών γυναικών LATEAM RSS NEWS 0 30-07-2008 10:40:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:15:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam