Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Η συχνοουρία προστατεύει από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης

This is a discussion on Η συχνοουρία προστατεύει από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Ακόμα και η νυχτερινή συχνοουρία έχει τη θετική της πλευρά, καθώς υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στις φορές που σηκώνεται κάποιος ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-11-2008, 19:10:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Η συχνοουρία προστατεύει από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης


Ακόμα και η νυχτερινή συχνοουρία έχει τη θετική της πλευρά, καθώς υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στις φορές που σηκώνεται κάποιος μέσα στη νύχτα για να ουρήσει και στην πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Όσες περισσότερες φορές, τόσο μικρότερος ο κίνδυνος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο "International Journal of Cancer", σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Science Daily.

Ο νυχτερινός ύπνος είναι η μεγαλύτερη περίοδος που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο ουρήσεις. Όσο περισσότερο παραμένουν στην ουροδόχο κύστη καρκινογόνοι παράγοντες, όπως ουσίες από το κάπνισμα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, ερευνητή Χουάν Αλγουασίλ από το ισπανικό πανεπιστήμιο της Χουέλβα.

Όσο περισσότερο νερό πίνει κανείς και ουρεί συχνότερα, ο κίνδυνος του καρκίνου της ουροδόχου κύστης μειώνεται. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι σηκώνονται τουλάχιστον δύο φορές μέσα στη νύκτα για ούρηση, μειώνουν τον κίνδυνο κατά 40-59%. Η προστασία αυτή ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυτή η ανακάλυψη της έρευνας πρέπει να αξιοποιηθεί πλέον σε ιατρικό-νοσοκομειακό επίπεδο, προκειμένου να μειωθούν οι όγκοι στην ουροδόχο κύστη. Περίπου 357.000 νέα κρούσματα της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου διαπιστώνονται κάθε χρόνο στον κόσμο, ενώ 143.000 θάνατοι καταγράφονται ετησίως.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι από τους συχνότερους διεθνώς και τα περιστατικά του αυξάνονται (ιδίως μεταξύ των γυναικών, όπου μέχρι τώρα ήσαν σπάνια), όσο μεγαλώνει το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι, όσο αυξάνεται το κάπνισμα στο γυναικείο πληθυσμό, στο άμεσο μέλλον τα κρούσματα από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου θα είναι ανάλογα και στα δύο φύλα. Το κύριο προειδοποιητικό σημάδι είναι αίμα στα ούρα.



otenet
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Και από τον καρκίνο του στομάχου προστατεύει η μεσογειακή διατροφή LATEAM RSS NEWS 0 19-01-2010 10:48:
Η HDL χοληστερόλη προστατεύει τους άνδρες απο τον καρκίνο LATEAM RSS NEWS 0 18-11-2009 11:21:
Πρωτεϊνική «μεταμφίεση» βοηθά τα καρκινικά κύτταρα της ουροδόχου κύστης να επιβιώσουν LATEAM RSS NEWS 0 24-08-2009 09:02:
Μείωση κατά 25% της πρόσληψης υγρών για βελτίωση των συμπτωμάτων της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης LATEAM RSS NEWS 0 07-07-2008 15:25:
Η δυσλειτουργία κένωσης της ουροδόχου κύστης σχετίζεται με την κατάθλιψη και το άγχος LATEAM RSS NEWS 0 21-05-2008 10:44:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:22:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam