Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΥΓΕΙΑ (https://www.lateam.gr/forum/f99/)
-   -   Μικροφυσαλίδες αερίων "ανατινάζουν" τον καρκίνο (https://www.lateam.gr/forum/f99/mikrofusalides-aerion-anatinazoun-ton-karkino-63903/)

geodon 28-06-2010 19:50:

Μικροφυσαλίδες αερίων "ανατινάζουν" τον καρκίνο
 
Μικροσκοπικές φυσαλίδες αερίου, με φάρμακα χημειοθεραπείας, οι οποίες εισάγονται μέσα στο αίμα με στόχο τα καρκινικά κύτταρα, συνιστούν μία νέα καινοτομική τεχνική κατά του καρκίνου.

http://img709.imageshack.us/img709/932/cancercell.jpg

Ιατροί και μηχανικοί του πανεπιστημίου του Λιντς στη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργούν πολύ μικρές φυσαλίδες, με πλάτος μικρότερο από το ένα δέκατο μιας ανθρώπινης τρίχας, μέσα στις οποίες μεταφέρουν φάρμακα χημειοθεραπείας, με στόχο τα κύτταρα των καρκινικών όγκων.

Οι φυσαλίδες μαζεύονται γύρω από αυτά τα κύτταρα-στόχους και ένας παλμός υπερήχου τις αναγκάζει να δονηθούν, ώσπου τελικά να σκάσουν, με αποτέλεσμα να ανοίξουν μικροσκοπικές τρύπες στο καρκινικό κύτταρο και το φάρμακο που “κουβαλούν” να διοχετευτεί στο κύτταρο.


Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι, όταν τελειοποιηθεί η νέα μέθοδος, θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας, ενώ θα μειώσει τις παρενέργειες για τον ασθενή από την τοξικότητα των αντικαρκινικών φαρμάκων, τα οποία μπορεί να επιτεθούν και σε υγιή κύτταρα.


Οι ερευνητές σκοπεύουν σε πρώτη φάση να δοκιμάσουν τη νέα τεχνική σε πειραματόζωα μέσα στην επόμενη τριετία, πριν αρχίσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. "Αξιοποιούμε την φυσική του πώς το αέριο μέσα στις φυσαλίδες αντιδρά, όταν δέχεται ένα παλμό υπερήχου", δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Στέφεν Έβανς.


Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες ενεργειακές συχνότητες, το αέριο μέσα στις μικροφυσαλίδες δονείται και τελικά αναγκάζει τις φυσαλίδες να σκάσουν από τα μέσα προς τα έξω.


'Εχοντας τοποθετήσει αντισώματα, που έλκονται από τα καρκινικά κύτταρα, στο εξωτερικό των φυσαλίδων, διασφαλίζεται ότι αυτές θα κολλήσουν πάνω στα καρκινικά κύτταρα και όχι στα υγιή.



Όταν δοθεί το "σήμα" από τον γιατρό (η δόνηση από τον υπέρηχο), οι φυσαλίδες θα σκάσουν πάνω στα κύτταρα-στόχους, εκτοξεύοντας μέσα τους και το φάρμακο της χημειοθεραπείας.



Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:46:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam