Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Γονιδιακή θεραπεία για εγκεφαλοπάθειες

This is a discussion on Γονιδιακή θεραπεία για εγκεφαλοπάθειες within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Μια γενετική ανακάλυψη Βρετανών επιστημόνων μπορεί στο μέλλον να συμβάλλει στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων του εγκεφάλου όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-09-2010, 01:55:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Γονιδιακή θεραπεία για εγκεφαλοπάθειες




Μια γενετική ανακάλυψη Βρετανών επιστημόνων μπορεί στο μέλλον να συμβάλλει στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων του εγκεφάλου όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, τα εγκεφαλικά και οι καρκινικοί όγκοι.

Η ερευνητική ομάδα υπό τον Τζέημς Μπρίσκοου του Τμήματος Αναπτυξιακής Νευροβιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Βρετανίας, ανακάλυψε την ύπαρξη ενός γονιδίου, το επονομαζόμενο γονίδιο Sox9, το οποίο συνδέεται με το νευρικό κύκλωμα και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ανάπτυξη των νευρικών βλαστικών κυττάρων στο ανθρώπινο έμβρυο.

Με τη χρήση του συγκεκριμένου γονιδίου οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να κινητοποιήσουν την ανάπτυξη των βλαστικών κυττάρων στο έμβρυο και έτσι δημιουργείται ελπίδα για την ενδεχόμενη αντικατάσταση ή και να αναγέννηση των κατεστραμμένων εγκεφαλικών κυττάρων στους ανθρώπους.


"Γνωρίζοντας ότι το γονίδιο Sox9 παίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, είμαστε πλέον ένα βήμα πιο κοντά στο να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα βλαστικά κύτταρα στον εγκέφαλο και να αναγεννήσουμε διαφορετικά είδη νευρικών κυττάρων", δήλωσε ο Μπρίσκοου, αν και επεσήμανε ότι πιθανότατα θα χρειαστούν ακόμα πολλά χρόνια μέχρι να αναπτυχθούν θεραπείες για τους ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλικό, Αλτσχάιμερ ή όγκο στον εγκέφαλο.


Τα ανθρώπινα έμβρυα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αρχίζουν να αναπτύσσουν το νευρικό σύστημά τους δύο μόλις εβδομάδες μετά τη σύλληψή τους.


Μέχρι να συμπληρωθούν πέντε εβδομάδες, το νευρικό σύστημα του εμβρύου αποτελείται κυρίως από νευρο-επιθηλιακά κύτταρα που αναπτύσσονται με μεγάλη ταχύτητα και θέτουν τα θεμέλια για τη δημιουργία του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.


Μετά από αυτό το στάδιο αρχίζουν να εμφανίζονται τα διαφορετικά είδη νεύρων και τα υποστηρικτικά κύτταρα που απαρτίζουν το νευρικό σύστημα στη συνολική του μορφή.


Τα εξειδικευμένα αυτά κύτταρα προέρχονται από τα νευρικά βλαστικά κύτταρα που, όπως ανακαλύφτηκε, μπορούν να αναπτυχθούν και να τεθούν σε κίνηση από το συγκεκριμένο γονίδιο.


Cosmo.gr - Γονιδιακή θεραπεία για εγκεφαλοπάθειες
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Γονιδιακή θεραπεία κατά της αναιμίας LATEAM RSS NEWS 0 16-09-2010 11:47:
Βλέπουν μετά από γονιδιακή θεραπεία geodon ΥΓΕΙΑ 0 26-10-2009 17:33:
Νέα γονιδιακή θεραπεία για τη νόσο Πάρκινσον ilias ΥΓΕΙΑ 0 15-10-2009 15:51:
Γονιδιακή θεραπεία επαναφέρει την όραση LATEAM RSS NEWS 0 29-09-2008 14:24:
Γονιδιακή θεραπεία κατά της τύφλωσης LATEAM RSS NEWS 0 29-04-2008 14:44:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:30:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam