Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Η ηπατίτιδα Β, τα συμπτώματά της και η θεραπεία

This is a discussion on Η ηπατίτιδα Β, τα συμπτώματά της και η θεραπεία within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Η ηπατίτιδα Β αποτελεί φλεγμονή και δυσλειτουργία του ήπατος από τον συγκεκριμένο τύπο ιού. Η μετάδοσή της γίνεται μέσω αίματος, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-04-2009, 19:03:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Η ηπατίτιδα Β, τα συμπτώματά της και η θεραπεία



Η ηπατίτιδα Β αποτελεί φλεγμονή και δυσλειτουργία του ήπατος από τον συγκεκριμένο τύπο ιού. Η μετάδοσή της γίνεται μέσω αίματος, σεξουαλική επαφής και τοκετού με αρχικά συμπτώματα: ανορεξία, κοιλιακά άλγη, αδιαθεσία, ναυτία, πυρετός και εμετός. Στην Ελλάδα, η ηπατίτιδα τύπου Β είναι αρκετά διαδεδομένη (περίπου 500.000) ενώ οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας προερχόμενοι από τις ανατολικές χώρες εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων σε σχέση με τον ελληνικό πληθυσμό.

Χρειάζεται προσοχή στην διάκριση των συμπτωμάτων καθώς αρκετές φορές μπορεί να μη γίνουν αντιληπτά λόγω της ηπιότητάς τους. Μπορεί, δηλαδή, ο ιός να αναπτύσσεται και να καταστρέφει το ήπαρ, όμως ο ασθενής να μην έχει καταλάβει πως πάσχει από ηπατίτιδα λόγω μη εμφάνισης συμπτωμάτων.

Γι' αυτό τον λόγο εάν κάποιος έχει αντιληφθεί πως υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να πάσχει από την ασθένεια θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε εξετάσεις για να μην υποστεί σοβαρότατες βλάβες το συκώτι του.

Μετά το πέρας 3 με 5 ημερών από την έκθεση του ανθρώπου στον ιό εμφανίζεται ο ίκτερος (κίτρινο χροιά στα μάτια και στο δέρμα), σκουρόχρωμα ούρα και ανοιχτά κόπρανα.

Η διάγνωση γίνεται μέσω ενός εμβολίου ώστε να διαπιστωθεί εάν ο οργανισμός έχει αναπτύξει μηχανισμούς ανοσίας έναντι του ιού.

Εάν κάποιος διαγνωστεί πως πάσχει από ηπατίτιδα τύπου Β τότε θα πρέπει να ελεγχθεί εάν ασθενεί και σε άλλους τύπους όπως A, C ή από AIDS για να προφυλαχτεί από επιπλέον βλάβες καθώς η συνύπαρξη πολλών ιών μπορεί να επιφέρει χειρότερες επιπλοκές στην υγεία του ατόμου, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Παράλληλα, οι συγγενείς και οι στενοί φίλοι του ασθενούς πρέπει να εξεταστούν και αυτοί ώστε στη συνέχεια εάν είναι υγιείς να εμβολιαστούν κατά του ιού.

Όσον αφορά την εξέλιξη της ηπατίτιδας Β, το 10% των πασχόντων είναι μόνιμοι φορείς και από αυτούς ένα ποσοστό εμφανίζει στο μέλλον καρκίνο ή παθαίνει κίρρωση του ήπατος, γιαυτό και η χρόνια μορφή θεωρείται σοβαρή πάθηση. Τις περισσότερες φορές, όμως, μετά τη θεραπεία δεν μένει κάποιο πρόβλημα.

Η θεραπεία της ηπατίτιδας τύπου Β γίνεται με αντιιικά φάρμακα και ιντερφερόνη ουσίες που προστατεύουν το ήπαρ. Μάλιστα, επειδή το συκώτι έχει την ικανότητα να “ξαναφτιάχνεται” αρκετοί ασθενείς παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση από τη χρήση αυτών των φαρμάκων.

Προσέχουμε για να έχουμε

Καταρχάς, επειδή η ασθένεια μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή θα πρέπει να γίνεται χρήση προφυλακτικού και τα άτομα με ενεργή σεξουαλική ζωή πρέπει να εμβολιάζονται κάθε πέντε χρόνια και μετά να γίνεται επανάληψη αφού ο εμβολιασμός δεν έχει μόνιμη ισχύ.

Επιπλέον, λόγω της μετάδοσης της ηπατίτιδας μέσω αίματος χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην χρήση σύριγγων, οι οποίες πρέπει να είναι μιας χρήσης όπως και οι βελόνες για τατουάζ. Επίσης, να μη μοιράζονται οι οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια και νυχοκόπτες, ενώ στα κέντρα μετάγγισης αίματος γίνονται έλεγχοι για την καθαρότητα του δοθέντος.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Θεραπεία κρίσεων πανικού με εικονική θεραπεία έκθεσης LATEAM RSS NEWS 0 08-11-2010 10:24:
Θεραπεία των κρίσεων πανικού και φοβιών με εικονική θεραπεία έκθεσης LATEAM RSS NEWS 0 08-11-2010 10:06:
Θεραπεία σε μορφή δισκίου απλοποιεί την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας LATEAM RSS NEWS 0 20-10-2010 12:07:
Η ηπατίτιδα Β πιο αυξημένη στη Μεσόγειο LATEAM RSS NEWS 0 02-12-2009 10:58:
Μη μένεις στο σκοτάδι: Ενημερώσου για την Ηπατίτιδα Β LATEAM RSS NEWS 0 17-06-2009 12:01:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:40:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam