Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος λόγω λεγεωνέλας

This is a discussion on Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος λόγω λεγεωνέλας within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Πολύ κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του ενός από τα δύο βρέφη, που βρίσκονται διασωληνωμένα στο Μακάρειο νοσοκομείο με βαριάς μορφής ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-01-2009, 12:09:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος λόγω λεγεωνέλας


Πολύ κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του ενός από τα δύο βρέφη, που βρίσκονται διασωληνωμένα στο Μακάρειο νοσοκομείο με βαριάς μορφής πνευμονία, που προκλήθηκε από μόλυνση με το βακτήριο της λεγεωνέλας.

Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Μακάρειου νοσοκομείου Αντρέας Χατζηδημητρίου, σε δηλώσεις ανέφερε ότι τα επίπεδα οξυγόνωσης του βρέφους αυτού είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Πρόσθεσε ότι, αν συνεχισθεί η ίδια κατάσταση, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και μπορεί να συμβεί οτιδήποτε.

Για το δεύτερο βρέφος, που είναι επίσης διασωληνωμένο ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι παρουσίασε σημεία βελτίωσης, μειώνοντας τις ανάγκες του από τον αναπνευστήρα και η γενική του κατάσταση κρίνεται ικανοποιητική.

Το τρίτο βρέφος δεν είναι διασωληνωμένο αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε θερμοκοιτίδα για να έχει στενή παρακολούθηση και συνεχίζεται η θεραπευτική αγωγή. Για τα άλλα έξι βρέφη, ο κ. Χατζηδημητρίου, ανέφερε ότι είναι εκτός κινδύνου, πήραν εξιτήριο από την εντατική και νοσηλεύονται στον παιδιατρικό θάλαμο, απλώς για να συμπληρώσουν το θεραπευτικό τους σχήμα. Υπενθυμίζεται ότι δύο βρέφη έχασαν ήδη τη ζωή τους.

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, στο οποίο είχαν γεννηθεί τα βρέφη, έχει μετακαλέσει εμπειρογνώμονα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος θα συμβουλεύσει και θα συνεργαστεί στον πλήρη έλεγχο των συστημάτων, στα οποία παρουσιάστηκε το βακτηρίδιο της λεγεωνέλας, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του Ιπποκράτειου.

Σημειώνεται επίσης ότι με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των εσωτερικών θαλάμων λαμβάνονται ήδη άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση του βακτηριδίου της λεγεωνέλας, ενώ αναφέρεται ότι ανάλογη ήταν η στάση που τήρησε το Ιπποκράτειο όταν ανέστειλε τη λειτουργία του μαιευτικού θαλάμου και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές προχώρησε σε πλήρη απολύμανση του. Τονίζεται ακόμα ότι η απώλεια των δύο νεογνών και η συνεχιζόμενη δοκιμασία των υπολοίπων έχει προκαλέσει βαθύτατη οδύνη και συγκλονισμό σε ολόκληρη την οικογένεια του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου.




ant1
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση των δύο LATEAM RSS NEWS 0 30-07-2009 10:44:
Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος, που νοσηλεύεται με συμπτώματα αλλαντίασης LATEAM RSS NEWS 0 17-02-2009 12:37:
Σε κρίσιμη κατάσταση το μωρό LATEAM RSS NEWS 0 17-02-2009 12:37:
Κρίσιμη η κατάσταση του δράστη LATEAM RSS NEWS 0 05-08-2008 17:38:
Σε κρίσιμη κατάσταση LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2008 13:12:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:09:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam