Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Τα μεγαλύτερα κατά τη γέννηση κορίτσια κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του στήθους όταν ενηλικιωθούν

This is a discussion on Τα μεγαλύτερα κατά τη γέννηση κορίτσια κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του στήθους όταν ενηλικιωθούν within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Το μέγεθος ενός κοριτσιού -και ιδίως το ύψος - κατά τη γέννησή του συσχετίζεται με τον κατοπινό κίνδυνο, ως ενήλικη, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-10-2008, 09:22:   #1
Smell
.::HiTecH ManiaC::.
 
Το avatar του χρήστη Smell
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 3.357
Thanks: 1.421
Thanked 1.437 Times in 716 Posts
My Mood:
Smell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of light
Προεπιλογή Τα μεγαλύτερα κατά τη γέννηση κορίτσια κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του στήθους όταν ενηλικιωθούν



Το μέγεθος ενός κοριτσιού -και ιδίως το ύψος - κατά τη γέννησή του συσχετίζεται με τον κατοπινό κίνδυνο, ως ενήλικη, να εμφανίσει καρκίνο του στήθους, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη ερευνητών της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιζαμπέλ ντος Σάντος Σίλβα.

Έτσι τα ιδιαίτερα μεγαλόσωμα μωρά κινδυνεύουν περισσότερο από αυτά που έχουν μέσο μέγεθος. Ένα κορίτσι που γεννιέται με βάρος πάνω από 4 κιλά, είναι κατά 12% πιο πιθανό να αναπτύξει όγκο, από ό,τι ένα νεογέννητο μεταξύ 3 - 3,5 κιλών.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο ακαδημαϊκός Δημήτρης Τριχόπουλος, καθηγητής του τμήματος επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών Παγώνα Λάγιου, που δεν συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι η νέα μελέτη παρέχει "την ισχυρότερη μέχρι στιγμής ένδειξη πως το μέγεθος κατά τη γέννηση είναι κρίσιμος καθοριστικός παράγοντας για τον κίνδυνο καρκίνου του στήθους στην ενήλικη ζωή", σύμφωνα με δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών Live Science και New Scientist. "Η μελέτη αλλάζει δραστικά τον τρόπο που βλέπουμε την προέλευση του καρκίνου του στήθους", δήλωσε ο κ.Τριχόπουλος, που πρόσθεσε ότι οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες δεν ερμηνεύουν απολύτως τα ποσοστά του καρκίνου του στήθους και ο κίνδυνος μιας γυναίκας για τη συγκεκριμένη ασθένεια πιθανώς ξεκινά ήδη από τη μήτρα.

Η νέα μελέτη, που έλαβε υπόψη της στοιχεία από προηγούμενες 22 έρευνες της τελευταίας 20ετίας σε πάνω από 22.000 γυναίκες με καρκίνο του στήθους και 600.000 υγιείς γυναίκες, διαπίστωσε ότι μια προσθήκη μισού κιλού στο βάρος του νεογέννητου κοριτσιού αυξάνει κατά 7% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στήθους σε κατοπινό στάδιο της ζωής. Επίσης το ύψος του νεογέννητου και η περίμετρος του κεφαλιού του συσχετίζονται θετικά με τον καρκίνο του στήθους. Από τα τρία στοιχεία (βάρος, ύψος, περιφέρεια κεφαλιού), το ύψος φαίνεται να είναι ο παράγων με τη μεγαλύτερη συσχέτιση. Μια αύξηση του ύψους κατά 2 εκατοστά αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του στήθους κατά 10%.

Η υπεύθυνη της έρευνας καθηγήτρια Ιζαμπέλ ντος Σάντος Σίλβα δήλωσε ότι "λίγα είναι γνωστά για το πώς το προ-γεννητικό περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο για καρκίνο του στήθους αργότερα στη ζωή. Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να αποκαλύψει τους βιολογικούς μηχανισμούς που καθορίζουν τη σχέση μεγέθους μωρού-καρκίνου του στήθους". Μια πιθανή εξήγηση, όπως είπε, είναι τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης οιστραδιόλης στη μητέρα.

Το 2007 548.000 γυναίκες πέθαναν από καρκίνο του στήθους παγκοσμίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
__________________

Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν.

Ο χρήστης Smell δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Οι ανασφαλείς άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα ή εγκεφαλικό LATEAM RSS NEWS 0 13-08-2010 12:06:
Μωρά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κινδυνεύουν περισσότερο από οργανικές ανωμαλίες LATEAM RSS NEWS 0 14-06-2010 12:13:
Οι κοντοί άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν πρόωρα από την καρδιά τους LATEAM RSS NEWS 0 09-06-2010 12:51:
Κινδυνεύουν περισσότερο τα βρέφη που γεννιούνται στο σπίτι LATEAM RSS NEWS 0 23-01-2010 13:05:
«Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» στη Θεσσαλονίκη LATEAM RSS NEWS 0 07-07-2008 15:25:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:55:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam