Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΥΓΕΙΑ (https://www.lateam.gr/forum/f99/)
-   -   Θύματα των... σκνιπών οι ψηλοί και οι παχουλές! (https://www.lateam.gr/forum/f99/thumata-ton-sknipwn-oi-psiloi-kai-oi-paxoules-66721/)

geodon 04-08-2010 18:47:

Θύματα των... σκνιπών οι ψηλοί και οι παχουλές!
 
http://a.imageshack.us/img843/3331/gnatkiller4810.jpg

Ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε πως τα τσιμπήματα που δεχόμαστε από ορισμένα έντονα οφείλονται στο γεγονός ότι είμαστε γλυκοαίματοι... Είστε ψηλοί άνδρες ή γυναίκες με περιττά κιλά; Προμηθευτείτε με τα απαραίτητα εντομοαπωθητικά γιατί οι σκνίπες και τα ενοχλητικά μυγάκια, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, σας έχουν βάλει στο μάτι!

Επιστημονική έρευνα ανακάλυψε για πρώτη φορά μία σχέση ανάμεσα στο σωματικό μέγεθος των ανθρώπων και την προτίμηση που δείχνουν οι σκνίπες και και τα ενοχλητικά μυγάκια, καθώς διαπίστωσαν πως οι ψηλοί άνδρες και οι υπέρβαρες γυναίκες τα έλκουν περισσότερο και δέχονται τα αντίστοιχα τσιμπήματα.

Οι σκνίπες, όπως ανακάλυψαν επιστήμονες του σκωτσέζικου πανεπιστημίου του Αμπερντίν και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ρόθαμστεντ στο Χερφορντσάιρ, τσιμπάνε κατ' αρχήν τους πιο ψηλούς για τον απλούστατο λόγο ότι τα έντομα αυτά πετάνε σε ύψος περίπου δύο μέτρων κι έτσι οι ψηλότεροι (συνήθως άνδρες) είναι οι πρώτοι και σίγουρα άτυχοι που συναντούν στο δρόμο τους!


Οι ψηλοί, σύμφωνα με την ερευνήτρια Τζένι Μόρντιου, δέχονται σε σημαντικό βαθμό περισσότερα τσιμπήματα από τους πιο κοντούς ανθρώπους. Τα μυγάκια, όταν δεν πετάνε, ζουν συνήθως στα δέντρα και όταν ξεκινάνε τις ενοχλητικές βόλτες τους, απλώς τσιμπάνε όποιον βρουν πρώτο.


Οι πιο παχουλές γυναίκες, από την άλλη πλευρά, εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα περισσότερη ποσότητα θερμότητας, υγρασίας, πτητικών οργανικών χημικών ουσιών και διοξειδίου του άνθρακα που προσελκύουν τα μυγάκια. Μέσω του δέρματος και της αναπνοής τους, όπως σημειώνεται, οι γυναίκες με μεγαλύτερο βάρος ελκύουν πολύ περισσότερες από αυτές τις ουσίες σε σχέση με τις αδύνατες και πιο μικροκαμωμένες γυναίκες.



Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας "Public Health Journal" του Βρετανικού Ιατρικού Συμβουλίου, θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού εντομοαπωθητικού.



Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:36:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam