Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα
300 γραμμ. ρύζι αρμπόριο
1 ξερό κρεμμύδι
250 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες
12 φρέσκα πράσινα σπαράγγια
1/2 φλιτζάνι μπίρα
4 κουτ. της σούπας τυρί κρέμα
4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε στην κατσαρόλα με 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε και σβήνετε με την μπίρα. Αφήνετε λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το ριζότο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Συμπληρώνετε άλλο 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό.
Παράλληλα, σε μία μικρή κατσαρόλα βράζετε αλατισμένο νερό. Κόβετε περίπου 2 δάχτυλα από τη βάση των σπαραγγιών και κόβετε το υπόλοιπο σπαράγγι σε 3-4 κομμάτια. Τα ρίχνετε στο νερό που βράζει, τα αφήνετε για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε.
Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε το ριζότο με τα σπαράγγια, τις γαρίδες, την παρμεζάνα και σερβίρετε.
πηγη=yupi.gr