Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Η αγορά αυτοκινήτου στηρίζει την πρόταση για τέλη κυκλοφορίας βάσει των εκπομπών CΟ2

This is a discussion on Η αγορά αυτοκινήτου στηρίζει την πρόταση για τέλη κυκλοφορίας βάσει των εκπομπών CΟ2 within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων στηρίζει την πρόταση να τεθούν οι εκπομπές CO2 ως επιπλέον περιβαλλοντικό κριτήριο στη φορολογία χρήσης ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-10-2009, 15:40:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Η αγορά αυτοκινήτου στηρίζει την πρόταση για τέλη κυκλοφορίας βάσει των εκπομπών CΟ2



Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων στηρίζει την πρόταση να τεθούν οι εκπομπές CO2 ως επιπλέον περιβαλλοντικό κριτήριο στη φορολογία χρήσης των αυτοκινήτων (τέλη κυκλοφορίας), αντί του αναχρονιστικού κριτηρίου του κυβισμού του κινητήρα.

Αυτή η πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη κατάταξη των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων βάσει της καταλυτικής τεχνολογίας που εκ κατασκευής διαθέτουν («Euro»), συμβαδίζει με τα παραδείγματα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, λέει ο Σύνδεσμος.

Η έλλειψη στοιχείων εκπομπών CO2 για τα παλαιότερα αυτοκίνητα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει αιτία καθυστέρησης, αφού αντίστοιχα θα διατηρούνται οι στρεβλώσεις στη φορολογία, ενώ επίσης συνεχώς θα αναβάλλεται και η έναρξη συσσώρευσης στοιχείων. Το κριτήριο του κυβισμού, μαζί με την καταλυτική τεχνολογία, μπορεί να συνεχίζει να αξιοποιείται για τα παλαιότερα αυτοκίνητα.

Ο ΣΕΑΑ επίσης επιβεβαιώνει ότι θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη περιβαλλοντικά η ανακοινωθείσα χρήση από τις κρατικές υπηρεσίες «καθαρών» νέων αυτοκινήτων. Πρέπει να τονιστεί ότι εκτός των υβριδικών οχημάτων, παραπλήσιες επιδόσεις σε χαμηλές εκπομπές CO2 προσφέρουν επίσης σημαντικός αριθμός πετρελαιοκινητήρων και ειδικά μελετημένων βενζινοκινητήρων (άμεσου ψεκασμού κ.ά.).

Μοναδικό κριτήριο για την υπαγωγή μέρους των εκάστοτε διαθεσίμων καινούργιων αυτοκινήτων σε «καθαρά», λέει ο ΣΕΑΑ, πρέπει να είναι οι εκπομπές CO2 και όχι η τεχνολογία που αξιοποιείται για να επιτευχθεί η μείωση αυτών, ενώ η ωφέλεια φορολογίας στα «καθαρότερα» αυτοκίνητα πρέπει να είναι αναλογική.

Με την ευκαιρία επισημαίνεται ότι οι ρύποι των παλαιών αυτοκινήτων (υδρογονάνθρακες, οξείδια του αζώτου, μονοξείδιο του άνθρακα) είναι πάντοτε υπερπολλαπλάσιοι των σημερινών, ακόμη και αν τα παλαιά αυτοκίνητα συντηρούνται σωστά ή έχουν μικρότερο κυβισμό.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε καμιά χώρα της ΕΕ δεν προκύπτει ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με βάση μετρήσεις εκπομπών ρύπων ενός εκάστου αυτοκινήτου.

Για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας λαμβάνονται υπόψη πάντοτε οι εκ κατασκευής εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων (βάσει εγκρίσεων τύπου), ενώ οι συνεχείς έλεγχοι ΚΤΕΟ-ΚΕΚ αξιοποιούνται για να επιβεβαιώνεται η καλή λειτουργία του κινητήρα.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 05-04-2011 00:48:
Διευκρινίσεις για τα τέλη κυκλοφορίας LATEAM RSS NEWS 0 01-12-2010 12:10:
Τι θα πληρώσουμε για τέλη κυκλοφορίας geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 02-11-2010 01:55:
Tα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 28-09-2010 02:06:
Τελη κυκλοφοριας 2010 Smell ΕΛΛΑΔΑ 4 03-11-2009 22:42:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:24:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam