Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Η αναγνώριση των κολεγίων βάζει λουκέτο στα ΤΕΙ

This is a discussion on Η αναγνώριση των κολεγίων βάζει λουκέτο στα ΤΕΙ within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Προς την αναστολή της εκπαιδευτικής τους λειτουργίας προσανατολίζονται πολλά ΤΕΙ της χώρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγνώριση των κολεγίων, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-10-2008, 16:03:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Η αναγνώριση των κολεγίων βάζει λουκέτο στα ΤΕΙ



Προς την αναστολή της εκπαιδευτικής τους λειτουργίας προσανατολίζονται πολλά ΤΕΙ της χώρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγνώριση των κολεγίων, ενώ οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ζήτησαν την μετονομασία τους σε πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρει το Βήμα, το ενδεχόμενο τα ΤΕΙ να κατεβάσουν ρολά, συζητήθηκε την Πέμπτη (30/10) στο περιθώριο της συνόδου τους που έγινε στη Λάρισα, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας, Σπ. Ταλιαδούρου.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ζήτησαν τη μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για περισσότερες από 40 ειδικότητες που παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ τόνισαν την αντίθεσή τους στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των κολεγίων.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ΤΕΙ, ενώ δεν έδειξε διατεθειμένος να ικανοποιήσει το αίτημα των προέδρων για μετονομασία των ιδρυμάτων σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια.

Ήδη, το ΤΕΙ Πειραιά έχει αναστείλει τη λειτουργία του από την Πέμπτη, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής του λειτουργίας. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λ. Βρυζίδης, προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πολιτεία στο αίτημα για επαρκή χρηματοδότηση του ΤΕΙ Πειραιά, θα αποφασιστεί αναστολή της ολικής λειτουργίας του και για τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και δεν θα κάνει μεταγραφές.

Εν τω μεταξύ, σε κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας προχώρησαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος την Πέμπτη, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την καταβολή του επιδόματος εξετάσεων.

Η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων, θα απασχολήσει μεταξύ άλλων και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία αρχίζει την Παρασκευή (31/10) στους Δελφούς.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Θρίλερ το θέμα των κολεγίων LATEAM RSS NEWS 0 19-08-2010 12:55:
Αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων από το ΣτΕ LATEAM RSS NEWS 0 09-04-2010 19:02:
Αντιδράσεις ΤΕΕ για αναγνώριση Κολεγίων LATEAM RSS NEWS 0 22-01-2010 17:07:
Ανακαλούνται άδειες λειτουργίας 40 κολεγίων LATEAM RSS NEWS 0 23-11-2009 23:11:
Καμπάνα στην Ελλάδα για την μη αναγνώριση των κολεγίων LATEAM RSS NEWS 0 23-10-2008 13:17:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:51:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam