Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Νέες "ρωγμές" στα μπλόκα

This is a discussion on Νέες "ρωγμές" στα μπλόκα within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Αποχώρησαν από τα Τέμπη και τα 215 τρακτέρ που είχαν απομείνει, μετά την μαζική αποχώρηση των περισσοτέρων την Τετάρτη, καθώς ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-01-2009, 14:08:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Νέες "ρωγμές" στα μπλόκα


Αποχώρησαν από τα Τέμπη και τα 215 τρακτέρ που είχαν απομείνει, μετά την μαζική αποχώρηση των περισσοτέρων την Τετάρτη, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε νόημα να συνεχιστεί η παραμονή εκεί έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση.

Επίσης αποχώρησαν συντεταγμένα τα τρακτέρ και από τις Μικροθήβες.

Πάντως όσοι από τους αγρότες είτε από τα Τέμπη είτα από τις Μικροθήβες επέλεξαν να συνεχίσουν τον αγώνα κατευθύνθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα το οποίο παραμένει ισχυρό.

Κλειστή παραμένει η εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης σε Κάστρο Βοιωτίας και Αλαμάνα.

Κλειστός είναι επίσης ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα και του Ορμενίου καθώς και το τελωνείο Δοϊράνης.

Στο μεταξύ, τις αποζημιώσεις για το σιτάρι και το καλαμπόκι καλείται να εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, το οποίο συνεδριάζει την Πέμπτη

Εντός της ημέρας οι αγρότες από τα μπλόκα της Αλαμάνας και της Βοιωτίας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Νίκο Κατσαρό, σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν όμως τα συνεχιζόμενα μπλόκα των αγροτών στα διόδια των Νέων Μαλγάρων και στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, στην παλαιά εθνική Θεσσαλονίκης - Βέροιας.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, με έγγραφό του προς το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης, ζήτησε να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος εκείνων που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες.

Την ίδια ώρα, απαραίτητη θεωρεί η Κομισιόν την έγκρισή της προτού η ελληνική κυβέρνηση διαθέσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Την ερχόμενη Τετάρτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με την αρμόδια κοινοτική επίτροπο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της, "η Ελλάδα, εκτός από τις άτυπες επαφές, θα πρέπει να ενημερώσει και επισήμως την Κομισιόν, η οποία στη συνέχεια θα αποφανθεί ως προς τη συμβατότητα των αποζημιώσεων με την κοινοτική νομοθεσία".




skai
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to ilias For This Useful Post:
korn (29-01-2009)
Sponsored Links
Παλιά 29-01-2009, 18:48:   #2
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Μπλόκα "δύο ταχυτήτων" - "Θετική" η συνάντηση στο υπουργείο



Προς αποδυνάμωση οδεύουν πλέον οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με τη διάσπαση μάλιστα μεταξύ των αγροτών να έχει εξελιχθεί σε «πόλεμο». Προς το παρόν υπάρχουν μπλόκα δύο ταχυτήτων, με τους αγρότες να αποχωρούν από τον Ισθμό και τα Τέμπη, και να ενισχύονται τα μπλόκα στη Φθιώτιδα, τις Σέρρες και τη Νίκαια Λάρισας. Αντιμέτωπος με τις «Βρυξέλλες». ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης για τις αποζημιώσεις.

Την Παρασκευή (30/1) οι αποφάσεις

«Γόνιμη», «θετική» και «ουσιαστική» χαρακτήρισαν τη συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών. Ο εκπρόσωπος των αγροτών που μίλησε στους δημοσιογράφους ενημέρωσε ότι την Παρασκευή θα συγκληθεί γενική συνέλευση όπου θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στο μεταξύ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ΣωτήρηςΧατζηδάκης ο οποίος δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη (29/1) ότι «τα μπλόκα έληξαν».

«Διχασμένα τα μπλόκα»

Κρίσιμο για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θεωρείται το επόμενο 24ωρο, εντός του οποίου αναμένεται να έχει «πέσει» και το τελευταίο «οχυρό» των αγροτών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Το βασικό μπλόκο των αγροτών της Θεσσαλίας παραμένει στη Νίκαια της Λάρισας, ενώ τα συντονιστικά όργανα των αγροτών αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη (29/1) το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Στα Τέμπη, αποχώρησαν και τα 215 τρακτέρ που είχαν απομείνει, μετά την μαζική αποχώρηση των περισσοτέρων την Τετάρτη, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε νόημα να συνεχιστεί η παραμονή εκεί έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση.

Στις 10 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι αντίστοιχα, έλυσαν τα μπλόκα τους και αποχωρούν από την Εγνατία Οδό και την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης, στη Χρυσούπολη Καβάλας και στα Κερδύλια, αγρότες της Καβάλας και του Στρυμόνα, ενώ το μπλόκο στις Μικροθήβες έληξε το μεσημέρι της Πέμπτης. Συσκέπτονται και πάλι αύριο οι αγρότες στο Στρυμονικό Σερρών.

Άνοιξαν τα διόδια Μαλγάρων και ο κόμβος της Χαλκηδόνας, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν και στα δύο σημεία χωρίς να κλείνουν τους δρόμους. Ανοιχτά παρέμειναν όλη τη νύχτα τα μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης.

Περιφερειακά της Κατερίνης, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στη Νέα Έφεσο, αλλά και στο Αιγίνιο, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στον κόμβο της Τρίγλιας, στη Γαλάτιστα, αλλά και στη διασταύρωση της Ορμήλιας, εξακολουθούν να παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών στο νομό Χαλκιδικής, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται ομαλά.

Μπλόκα υπάρχουν στον κόμβο του Προμαχώνα, ενώ κλειστό είναι και το τελωνείο των Κήπων, όπου επιτρέπεται περιστασιακά η διέλευση Ι.Χ. και λεωφορείων. Κλειστή εξακολουθεί να είναι η Εγνατία Οδός στην Κουλούρα Ημαθίας, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν και στην είσοδο της Κομοτηνής.

Στο πόστο τους εξακολουθούν να βρίσκονται και οι αγρότες της Κρήτης, ωστόσο, οι αγρότες των Χανίων αποφάσισαν να ανοίξουν για δύο ώρες την Πέμπτη (από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι) την εθνική οδό Χανίων-Ηρακλείου.

Συνεδριάζει ο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδίαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ για να καθοριστούν τα ζημιογόνα αίτια, βάσει των οποίων το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ θα μπορεί να χαρακτηρίζεται «αποζημίωση». Η απόφαση του ΕΛΓΑ θα καθορίσει το περιεχόμενο της υπό έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό ζήτημα να ενταχθούν στο πακέτο των 500 εκατ. ευρώ όλα τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού και του καλαμποκιού.

Εντός της ημέρας οι αγρότες από τα μπλόκα της Αλαμάνας και της Βοιωτίας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Νίκο Κατσαρό, σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν.

Ενώπιον του «μπλόκου» των Βρυξελλών

Την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Χατζηγάκης θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με την κοινοτική επίτροπο Φ. Μποέλ καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να ενημερώσει και επισήμως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα χρήματα που δίνει στους αγρότες, η οποία στη συνέχεια θα αποφανθεί ως προς τη συμβατότητά τους με την κοινοτική νομοθεσία.

Ο κ. Χατζηγάκης διαβεβαίωσε την Τετάρτη (28/1) ότι το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ είναι σύννομο με την κοινοτική νομοθεσία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αποζημιώσεις και όχι για ενισχύσεις.
Το 81% λέει ότι οι αγρότες έχουν δίκιο

Δίκαια χαρακτηρίζει τα αιτήματα των αγροτών το 81% των Ελλήνων, ενώ έξι στους δέκα διαφωνούν με το κλείσιμο των δρόμων ως μέσον αντίδρασης-πίεσης, κατέδειξε τηλεφωνική έρευνα της Pulse RC η οποία δημοσιεύεται στην Ελευθεροτυπία της Πέμπτης.

Όσον αφορά τη δικαιολόγηση των αιτημάτων των αγροτών, το υψηλότερο ποσοστό εμφανίζεται στην Κρήτη (92%) και το χαμηλότερο στο νομό Θεσσαλονίκης (71%). Μόνο ένας στους τρεις (34%) υποστηρίζει ότι «σίγουρα» πρέπει να αυξηθεί το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που δίνει η κυβέρνηση, ενώ ένας στους τέσσερις (25%) υποστηρίζει ότι «σίγουρα» δεν πρέπει να αυξηθεί.

Ακόμη, ο ένας στους τρεις ζητεί συνέχιση των διαπραγματεύσεων όσο χρειαστεί (35%), ενώ ένας στους τρεις ζητεί άμεσα μέτρα για το άνοιγμα των δρόμων (36%). Περισσότερους υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων συναντάμε στη Στερεά Ελλάδα (42% έναντι 26%), στα νησιά του Αιγαίου (43% έναντι 36%) και στο νομό Θεσσαλονίκης (46% έναντι 29%).

Μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ των διαπραγματεύσεων βρίσκουμε στο νομό Αττικής (36% έναντι 32%) και στην Κρήτη (36% έναντι 32%), ενώ στην Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου υπερτερεί η μέση λύση (38%).

Στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται ότι το 74% εκτιμά ότι «μάλλον» ή «σίγουρα» δεν αντιμετωπίζονται μέχρι τώρα τα σοβαρά και θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής γεωργίας - όπως η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η ποιότητα των προϊόντων, η διαχείριση των υδάτινων πόρων κλπ.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
korn (29-01-2009)
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
"Ανανεωμένο σχήμα απέναντι στις νέες ανάγκες" LATEAM RSS NEWS 0 08-09-2010 15:57:
Νέες βάσιμες ενδείξεις για ωκεανούς υγρού νερού κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του "Εγκέλαδου" LATEAM RSS NEWS 0 26-06-2009 12:14:
Το "Οπορτούνιτι" σε νέες περιπέτειες LATEAM RSS NEWS 0 24-09-2008 19:09:
Νέες τροποποιήσεις στο "νέο" φορολογικό νομοσχέδιο LATEAM RSS NEWS 0 03-09-2008 20:15:
Αλογοσκούφης-Χατζηδάκης ανέπτυξαν τη στρατηγική "για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες 2008-2013" LATEAM RSS NEWS 0 03-09-2008 13:40:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:55:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam