Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΕΛΛΑΔΑ (https://www.lateam.gr/forum/f21/)
-   -   Άνθιμος εναντίον “καλοκαιρινών πειρασμών” (https://www.lateam.gr/forum/f21/nthimos-enantion-kalokairinwn-peirasmwn-13472/)

geodon 07-07-2008 16:56:

Άνθιμος εναντίον “καλοκαιρινών πειρασμών”
 
http://www.contra.gr/images/anthimos0707.jpg

Να μην «εισέρχονται σε πειρασμούς» κάλεσε με το κήρυγμα του της Κυριακής ο μητροπολίτης Άνθιμος τους άνδρες, τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και οι γυναίκες έχουν αρχίσει να ντύνονται ελαφρύτερα.Ο σεβασμιότατος κ. Άνθιμος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στους «πειρασμούς» που κυκλοφορούν το καλοκαίρι. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» απευθυνόμενος στις γυναίκες τόνισε: «Στο μυστήριο του γάμου και της βαφτίσεως οι περισσότερες είναι γυμνές. Δεν μπορώ να καταλάβω την ώρα που τελούμε το μυστήριο του γάμου και επικαλούμεθα την ευλογία και τη χάρη του Θεού, γιατί πρέπει να γδυθείς».

Ο κ. Άνθιμος μάλιστα κάλεσε τις γυναίκες να παραδειγματιστούν από τους ιερείς που παρά τα ράσα «ούτε λιποθύμησαν, ούτε πέθαναν» όπως ανέφερε.

Συνέστησε «αυτοσυγκράτηση» στους άνδρες

Να «μην επιθυμήσουν τη γυναίκα του διπλανού» τους, όπως αναφέρουν οι Γραφές, κάλεσε τους άνδρες ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης. «Είσαι παντρεμένος κι έχεις παιδιά. Γιατί τα μάτια σου πέφτουν πάνω στην προκλητική ή εξαιρετικής εμφανίσεως γυναίκα και σκοτεινιάζεις και λερώνεις την ψυχή σου και τον κόσμο σου;».

Οδηγίες είχε όμως και για τους εφήβους συμβουλεύοντας τους «να μην αφήνουν τα μάτια τους να παρασύρονται από όλες αυτές τις αφορμές των πειρασμών που υπάρχουν στη ζωή και ιδιαίτερα τους τρεις μήνες του καλοκαιριού».

Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:44:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam