Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρίες για πιστωτικές

This is a discussion on Διαμαρτυρίες για πιστωτικές within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Παρά τις επανειλημμένες μειώσεις του ευρωπαϊκού επιτοκίου παρέμβασης, τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έχουν φτάσει έως και το 22%, επισήμανε ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-11-2008, 12:25:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Διαμαρτυρίες για πιστωτικές



Παρά τις επανειλημμένες μειώσεις του ευρωπαϊκού επιτοκίου παρέμβασης, τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έχουν φτάσει έως και το 22%, επισήμανε στο ΣΚΑΪ ο προεδρος της Ομοσπονδίας Καταναλωτών και Δανειοληπτών, Ευάγγελος Κρητικός.

Για "συμπεριφορά απληστίας" έκανε λόγο μέσω του σταθμού μας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους του ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή και η Τράπεζα της Ελλάδος να αναλάβει εποπτικό ρόλο.

Την πεποίθηση ότι οι τραπεζικοί παράγοντες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων εξέφρασε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η ένταξη των τραπεζών στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι μεν εθελοντική, αλλά "κανείς - όπως είπε- δεν έχει το δικαίωμα να μετακυλήσει στους δανειολήπτες τις επιπτώσεις των δικών του αποφάσεων".

Το υπουργείο Οικονομίας, πάντως, σκληραίνει τη στάση του απέναντι στις τράπεζες προκειμένου να συμμετάσχουν στο σχέδιο στήριξης. "Αν οι τράπεζες δε θέλουν να συμμετάσχουν στο σχέδιο στήριξής τους, η κυβέρνηση έχει τρόπο να το πράξει", προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών και κάλεσε τις τράπεζες να σταθμίσουν το κοινωνικό συμφέρον και να το προτάξουν από το ιδιωτικό."Οι τράπεζες πρέπει να βάλουν το δημόσιο συμφέρον πάνω από το ιδιωτικό και αν δεν το κάνουν από μόνες τους, έχουμε τον τρόπο να τις υποχρεώσουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά.Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας απείλησε με κυρώσεις τους τραπεζίτες που ανεβάζουν μονομερώς τα επιτόκια και επαναφέρουν τους παράνομους και καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις των δανείων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να διενεργήσει έλεγχο στην Εθνική Τράπεζα, μετά από καταγγελίες ότι η Τράπεζα προχωρά μονομερώς σε αναπροσαρμογές των όρων των δανείων και των πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το Σεπτέμβριο του 2008 τα επιτόκια στα υφιστάμενα υπόλοιπα των σημαντικότερων κατηγοριών καταθέσεων και δανείων παρουσίασαν άνοδο, με μόνη εξαίρεση το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων άνω των 5 ετών προς τον οποίο διατύπωσε την πρόταση όλα τα δάνεια να μειώνονται υποχρεωτικά όταν πέφτουν τα ευρωπαϊκά επιτόκια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση την Παρασκευή με το διοικητή της ΤτΕ, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Πηγή : skai.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
«Προεόρτια» με διαμαρτυρίες την Πρωτομαγιά LATEAM RSS NEWS 0 01-05-2010 10:08:
Διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη LATEAM RSS NEWS 0 24-04-2010 09:29:
Προβληματισμός για δάνεια και πιστωτικές ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 27-09-2008 22:48:
Πλαστές πιστωτικές κάρτες LATEAM RSS NEWS 0 24-05-2008 20:00:
Απόφαση-σταθμός για τις πιστωτικές kirdim ΕΛΛΑΔΑ 2 24-10-2006 16:12:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:31:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam