Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Με γραπτή έγκριση των γονέων οι ανήλικοι στα Internet Cafe

This is a discussion on Με γραπτή έγκριση των γονέων οι ανήλικοι στα Internet Cafe within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών υπηρεσιών στα Ίντερνετ καφέ προτείνει ο Συνήγορος του πολίτη ύστερα από διερεύνηση του ζητήματος. Σύμφωνα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-08-2010, 21:21:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Με γραπτή έγκριση των γονέων οι ανήλικοι στα Internet Cafe



Μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών υπηρεσιών στα Ίντερνετ καφέ προτείνει ο Συνήγορος του πολίτη ύστερα από διερεύνηση του ζητήματος. Σύμφωνα με έρευνες που επικαλείται η ανεξάρτητη Αρχή το 1% των εφήβων του σχολικού πληθυσμού της Αττικής είναι εθισμένο, ενώ το 12,8% μπορεί να οδηγηθεί σε εθισμό. Το 6,4% χρησιμοποιεί μέσω του Ίντερνετ τυχερά παιχνίδια και το 20% πορνογραφικό υλικό. Το σημαντικότερο είναι η υποχρεωτική έγγραφη έγκριση των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα καταστήματα αυτά.

Το κείμενο με τα συμπεράσματα της δημόσιας διαβούλευσης και τις προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για το θέμα της εισόδου στα Ίντερνετ καφέ από ανηλίκους, εστάλη στα αρμόδια υπουργεία και τη Βουλή.

Ο Συνήγορος προτείνει μεταξύ άλλων ως προϋπόθεση για την πρόσβαση παιδιών κάτω αυτών 14 ετών στα Ίντερνετ καφέ την υποχρεωτική έγγραφη έγκριση των γονέων τους και την απαγόρευση εισόδου σε παιδιά κατά των 16 ετών κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του Πολίτη προχώρησε τον περασμένο χρόνο σε ανοικτή διαβούλευση με παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και παραγόντων της πολιτικής ζωής, για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για την ψυχική και τη σωματική υγεία των ανηλίκων η χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβασή τους στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ καφέ. Παράλληλα, ερευνώντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, διαπίστωσε ότι δεν υφίστανται νομοθετικές προβλέψεις σε ισχύ, για την είσοδο και χρήση υπηρεσιών σε τέτοιου είδους καταστήματα από ανηλίκους.

Ο Συνήγορος είναι αντίθετος με μια γενική απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων στα εν λόγω καταστήματα και της χρήσης των υπηρεσιών τους, οι οποίες -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να αξιοποιούνται θετικά για την εκπαίδευση, ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία τους.

Όμως, έκρινε ότι πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών και αφού προχώρησε σε δημόσια διαβούλευση έθεσε προς συζήτηση στα ενδιαφερόμενα μέρη κάποια βασικά μέτρα προστασίας, όπως η καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα καταστήματα αυτά, τη μέγιστη ώρα που θα μπορεί να παραμένει εκεί ένας ανήλικος κ.λπ.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ακόμη πιο γρήγορο mobile internet, σε όλο και περισσότερες περιοχές με το “COSMOTE Internet On The Go” Smell ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 15-07-2009 08:37:
The Chat Cafe: (EuroBird 1) LATEAM RSS SATNEWS 0 13-01-2009 23:35:
Internet Cafe στα 5,200 μέτρα antonis ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 1 08-05-2008 14:00:
internet cafe!!!!!!!!!! ilias ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 24-11-2006 14:48:
Tα 8χρονα γενέθλια του Smart Cafe SpirosART ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 14 11-11-2006 08:02:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:15:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam