Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Gmail για όλους

This is a discussion on Gmail για όλους within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Μέχρι πρόσφατα, αν ήθελε κανείς να αποκτήσει ένα λογαριασμό στο GMail, έπρεπε να βρει ένα γνωστό του που να τύχαινε ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-02-2007, 11:59:   #1
Exodia
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη Exodia
 
Εγγραφή: Sep 2006
Περιοχή: Στο Σπυρο θα μαι
Μηνύματα: 622
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
My Mood:
Exodia is an unknown quantity at this point
Προεπιλογή Gmail για όλους

Μέχρι πρόσφατα, αν ήθελε κανείς να αποκτήσει ένα λογαριασμό στο GMail, έπρεπε να βρει ένα γνωστό του που να τύχαινε να έχει ήδη λογαριασμό στην υπηρεσία, αλλά και διαθέσιμες... προσκλήσεις, και να τον παρακαλέσει για μια από αυτές. Σε μια προσπάθεια ελέγχου του, αλλά και για να κρατήσει τον αριθμό χρηστών σε αποδεκτά, για τη δοκιμαστική, Beta φάση που διανύει, επίπεδα, το GMail είχε υιοθετήσει τη λογική των... προσκλήσεων για την υπηρεσία του. Συγκεκριμένα, χορηγούσε σε ορισμένους χρήστες συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων (50 με 100), τις οποίες αυτοί μπορούσαν να μοιράσουν σε φίλους και γνωστούς τους. Έτσι, είχε τη δυνατότητα να ελέγχει τους χρήστες του και να μειώνει το φαινόμενο του spamming (αφού δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε για να στέλνει μαζικά μηνύματα), αλλά και χαρακτηριζόταν από αρκετούς ως μια προνομιακή υπηρεσία για λίγους τυχερούς. Αυτά, όμως, είναι πια παρελθόν.

Χθές το Google ανακοίνωσε πως "άνοιξε" την υπηρεσία στο κοινό, και όντως, μια επίσκεψη στο site
Κώδικας:
www.gmail.com
αρκεί για να αποκτήσει κανείς ένα λογαριασμό σε αυτήν. Στο κατώτερο δεξί σημείο της αρχικής σελίδας υπάρχει ένα πλαίσιο από το οποίο μπορεί κανείς να εκκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας ενός λογαριασμού του στην υπηρεσία, λογαριασμού που, όπως έχει καθιερώσει το GMail, συνοδεύεται από περίπου 2,8GBs αποθηκευτικού χώρου στα οποία μπορεί να φυλά τα μηνύματά του - χώρος ο οποίος ολοένα και αυξάνεται, δίχως να φαίνεται πως θα σταματήσει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως ήδη κάποιοι χρήστες απορούν αν αυτή η κίνηση θα έχει και αρνητικά αποτελέσματα, αφού παρά την... "προνομιακή" λογική της, η μέχρι τώρα πολιτική του GMail είχε όντως καταφέρει να εξοστρακίσει τους spammers από την υπηρεσία. Τώρα, μοναδικό μέτρο ασφαλείας μοιάζει η χρήση ενός γραφικού κατά τη διαδικασία του registration, γνωστού ως "captcha", που όμως έχει αποδειχθεί πως δεν αποτελεί εμπόδιο για τους πλέον αποφασισμένους spammers. Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό στο GMail, ή αν απλά δεν είχατε κάποιο γνωστό για να σας αποστείλει μια πρόσκληση, σπεύσατε:
Κώδικας:
www.gmail.com
Η επανάσταση του GMail

Όταν το Google ανακοίνωσε πως θα παρείχε μια δωρεάν, προσβάσιμη μέσω web υπηρεσία e-mail, οι περισσότεροι νόμισαν πως οι υπεύθυνοι του αστειεύονταν. Μάλιστα, όλοι γέλασαν με το... κλου του αστείου, το ότι η υπηρεσία θα παρείχε χώρο άνω του ενός Gigabyte. Και εν μέσω του... γέλωτα και των γενικών αστεϊσμών, το Google πραγματοποίησε την υπόσχεση του αποδεικνύοντας πως, τελικά, σοβαρολογούσε. Το GMail ήταν η πρώτη υπηρεσία web e-mail που συνοδευόταν από 1GB αποθηκευτικού χώρου, όταν όλες οι ανταγωνιστικές προτάσεις παρείχαν στην καλύτερη των περιπτώσεων το 1/100 αυτού του χώρου. Για αυτό και το GMail υποστήριζε πως δεν χρειάζεται πια κανείς να διαγράφει τα μηνύματα που λάμβανε - και μάλιστα δεν παρείχε εξαρχής έναν εύκολο τρόπο διαγραφής τους! Πέραν αυτών, η υπηρεσία αποτελεί υπόδειγμα αξιοποίησης της τεχνολογίας AJAX, λειτουργώντας, παρά το ότι είναι site, ταχύτατα και με τρόπο παραπλήσιο των εφαρμογών διαχείρισης e-mail.
Ο χρήστης Exodia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 09-02-2007, 14:29:   #2
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή

Ένα σοβαρό πλήγμα υπέστη το Gmail στην Ευρώπη, αφού το Γραφείο Εναρμόνισης Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. [Office for Harmonization in the Internal Market] απεφάνθη κατά της χρήσης του ονόματος αυτού, έπειτα από την προσφυγή ενός 32χρονου Γερμανού, ο οποίος προσφέρει την υπηρεσία G-mail και διευθύνσεις με την κατάληξη gmail.de. Το Γραφείο Εναρμόνισης έκρινε ότι είναι πιθανό να προκληθεί σύγχυση ανάμεσα στα ονόματα Gmail και G-mail, κι έτσι οι Γερμανοί δεν μπορούν να αποκτήσουν e-mail της μορφής @gmail.com, παρά μόνο @googlemail.com.

Ο Daniel Giersch κατέφυγε πρώτα στα γερμανικά δικαστήρια για την υπόθεσή του και στη συνέχεια απευθύνθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί το gmail.com πουθενά στην Ευρώπη και όχι απλά στη Γερμανία. Η Google είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το όνομα Gmail και στη Βρετανία ήδη από το 2005, έπειτα από την προσφυγή μιας άλλης εταιρείας.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Εξαφανίστηκαν 150.000 λογαριασμοί Gmail! LATEAM RSS NEWS 0 01-03-2011 00:17:
Χρόνια πολλά Gmail! P@ntelis Web ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 01-04-2010 21:05:
Νέα themes για το Gmail LATEAM RSS NEWS 0 24-11-2008 16:46:
Νέα themes για το Gmail LATEAM RSS NEWS 0 24-11-2008 11:54:
H Google διορθώνει το Gmail antonis ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 23-09-2008 18:48:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:00:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam