Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Σε ελεύθερη πτώση τα τιμολόγια

This is a discussion on Σε ελεύθερη πτώση τα τιμολόγια within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς ήδη αναγνωρίζουν ότι οι χρεώσεις του γρήγορου Internet σε σχέση με τις ταχύτητες με τις οποίες ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-01-2007, 20:26:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Σε ελεύθερη πτώση τα τιμολόγια

Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς ήδη αναγνωρίζουν ότι οι χρεώσεις του γρήγορου Internet σε σχέση με τις ταχύτητες με τις οποίες αυτό προσφέρεται βρίσκονται πλέον σε επίπεδα ανάλογα με εκείνα της Ευρώπης.

Οι λειτουργούσες συνδέσεις ADSL σήμερα είναι περίπου 500.000, ενώ το τρέχον έτος, οπότε θα μειωθεί περισσότερο το κόστος λειτουργίας και θα εμφανιστούν νέα προϊόντα, οι ευρυζωνικές συνδέσεις αναμένεται να διπλασιαστούν και να φθάσουν το 1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΤΕ, το ποσοστό διείσδυσης της τεχνολογίας ADSL (γρήγορο Internet) στα νοικοκυριά πανελλαδικά ανήλθε τον Οκτώβριο του 2006 στο 11% έναντι μόλις 3,2% τον αντίστοιχο μήνα του 2005. Ως το τέλος του 2006 οι εγκατεστημένες «πόρτες» ήταν 750.000 σε 1.164 σημεία παρουσίας σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας το 90% των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας με δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης.

Η ελεύθερη πτώση των τιμών που ξεκίνησε πριν από το κλείσιμο του 2006, κατά την εορταστική περίοδο, συνεχίζεται. Παράλληλα συνεχίζονται και οι προσφορές για απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις που συνδυάζονται και με την ευρυζωνική πρόσβαση, με αποτέλεσμα το συνολικό πακέτο ADSL-σταθερής τηλεφωνίας (double play) να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον από οικονομικής πλευράς.

Ετσι από 12,5 ευρώ τον μήνα, περίπου, μπορεί κάποιος καταναλωτής να απολαμβάνει ταχύτητες που φθάνουν ακόμη και τα 4 Mbps. Το κόστος σύνδεσης ADSL με την αρκετά ικανοποιητική ταχύτητα 1 Mbps κοστίζει πλέον κάτι παραπάνω από 20 ευρώ μηνιαίως.

Για απαιτητικούς, από πλευράς ταχυτήτων, χρήστες η Vivodi Telecom προσφέρει το πακέτο της DSLcube με σύνδεση στα 4 Mbps (εφόσον ο ενδιαφερόμενος καλύπτεται από το ιδιόκτητο δίκτυο της εταιρείας) έναντι 99 ευρώ για οκτώ μήνες. Αν δεν υπάρχει κάλυψη, η ίδια τιμή για τους ίδιους μήνες αφορά πρόσβαση στο 1 Mbps (ταχύτητα που μπορεί να καλύψει το δίκτυο του ΟΤΕ).

Ταυτόχρονα η Tellas προσφέρει ως τα μέσα του τρέχοντος μηνός σε όσους έχουν ήδη τον εξοπλισμό για ADSL πρόσβαση δύο μήνες δωρεάν σύνδεσης, ενώ οι επόμενοι μήνες είναι στα 17,90 ευρώ τον μήνα για ταχύτητα 768 Kbps. Σε ετήσια βάση αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μέσο μηνιαίο κόστος να διαμορφώνεται στα 14,92 ευρώ, ενώ για τα 1.024 Kbps είναι στα 20,92 ευρώ, και για τα 2 Mbps στα 36,92 ευρώ. Για όσους χρειάζονται και εξοπλισμό, το σχετικό πακέτο της Tellas κοστίζει 26,60 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι και η Hellas On Line και η Forthnet έχουν λανσάρει καινούργια πακέτα ή συνεχίζουν τις προσφορές τους, που επίσης ρίχνουν το κόστος σε αρκετά χαμηλά επίπεδο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Tellas και η Vivodi είναι από τις εταιρείες που προσφέρουν double play υπηρεσίες, δηλαδή ADSL και φωνή στο ίδιο πακέτο, κάτι που κάνει και ο ΟΤΕ. Ετσι ο ΟΤΕ και η Tellas διαμορφώνουν πακέτα πρόσβασης στο Internet που περιλαμβάνουν απεριόριστες εθνικές και υπεραστικές κλήσεις, ενώ η Vivodi πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας.

Η Forthnet, από την άλλη πλευρά, προσφέρει τα πακέτα Forthnet εθνικά 24 και Forthnet εθνικά 12 για απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου (εθνικά 24) ή μεταξύ 8 μ.μ. και 8 π.μ. και το Σαββατοκύριακο (εθνικά 12). Τα εν λόγω πακέτα κοστίζουν 15,37 ευρώ και 5,90 ευρώ αντίστοιχα τον μήνα και συνδυάζονται με τα πακέτα ADSL της εταιρείας. Ετσι το μέσο μηνιαίο κόστος (για διάστημα οκτώ μηνών) για σύνδεση στα 768 Kbps (με το πακέτο ADSL in-a-box) και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις πέφτει στα 30 ευρώ.

Ακόμη η Altec Telecoms ανακοίνωσε το i-Call Unlimited, ένα πρόγραμμα όπου με 13,99 ευρώ μηνιαίως προσφέρονται απεριόριστες εθνικές και υπεραστικές κλήσεις σε όσους συνδρομητές της χρησιμοποιούν την υπηρεσία i-Call, που προσφέρει τη δυνατότητα για τηλεφωνία μέσω Internet.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ελεύθερη πτώση στην βαθύτερη μπλε τρύπα του κόσμου Stella VIDEO POINT !!!!!!!!! 0 09-06-2010 20:09:
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο LATEAM RSS NEWS 0 08-10-2008 15:44:
Σε ελεύθερη πτώση τα Χρηματιστήρια LATEAM RSS NEWS 0 30-09-2008 11:00:
Ελεύθερη πτώση της Ελλάδας στην κατάταξη αξιοποίησης νέων τεχνολογιών LATEAM RSS NEWS 0 11-04-2008 00:19:
Ελεύθερη πτώση Ευαγγελάτου Alpha ilias ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 15-04-2007 11:42:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:56:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam