Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Τι σου κάνει μια μετάφραση....

This is a discussion on Τι σου κάνει μια μετάφραση.... within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Από ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή αποκρυπτογραφήθηκε γραπτή γλώσσα ηλικίας άνω των 3.000 ετών, με το λογισμικό να μεταφράζει ένα κείμενο ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-07-2010, 17:44:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Τι σου κάνει μια μετάφραση....



Από ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή αποκρυπτογραφήθηκε γραπτή γλώσσα ηλικίας άνω των 3.000 ετών, με το λογισμικό να μεταφράζει ένα κείμενο από τα ουγκαριτικά, αρχαία γλώσσα της Μέσης Ανατολής, στα αγγλικά!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζει και αντιπαραθέτει στοιχεία από τις σημερινές γνωστές γλώσσες με τα σημεία, σχήματα και γράμματα των αρχαίων "εξαφανισμένων" γλωσσών επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να τις μεταφράσει.
Η περιοχή του βασιλείου της Ουγκαρίτ, που ενδεχομένως κατοικήθηκε ήδη από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στη Συρία, αποτελούσε ένα σημείο συνάντησης πολλών πολιτισμών στην Εγγύς Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων του μυκηναϊκού και του κυπριακού. Η μετάφραση της ουγκαριτικής από το ειδικό πρόγραμμα επετεύχθη κατά κύριο λόγο με βάση τα εβραϊκά.

Μεταξύ άλλων, στα ερείπια της πόλης αυτής, που ήταν ένα σημαντικό εμπορικό και κοσμοπολίτικο κέντρο, κρύβονταν τα λεγόμενα Ουγκαριτικά κείμενα, τα οποία χρονολογούνται από το 14ο έως το 12ο αιώνα π.Χ. και τα οποία περιλαμβάνουν ιδιωτικά, διοικητικά και θρησκευτικά κείμενα.

Σε αγώνα... μετάφρασης πέντε μη αποκρυπτογραφημένες γλώσσες

Μετά την αποκρυπτογράφηση κειμένου από τα ουγκαριτικά, πέντε ακόμα μη αποκρυπτογραφημένες γλώσσες πρόκειται να δοκιμαστούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιτευχθεί θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα.

Ειδικότερα:

1) Η γλώσσα των Ετρούσκων, αρχαίου λαού που κατοικούσε στην Ετρουρία, κατά τους Ρωμαίους, ή Τυρρηνία, κατά τους Έλληνες, στην κεντρική χώρα της σημερινής Ιταλίας.

2) O Κώδικας Rohonc: Σύνολο γραπτών σε ένα άγνωστο σύστημα γραφής που ανακαλύφθηκε στην Ουγγαρία.

3) H γλώσσα Rongorongo: Σύστημα ιερογλυφικών που ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα στο Νησί του Πάσχα και φαίνεται να είναι πρωτο-γραφή.

4) Η Γραμμική Α: Μινωική γραφή που ανακαλύφθηκε στην Κρήτη το 1900 και θεωρείται πρόγονος της Γραμμικής Β, η οποία είναι μυκηναϊκή. Η Γραμμική Α αποτελείται όπως και η Γραμμική Β από συλλαβογράμματα (χαρακτήρες με συγκεκριμένη συλλαβική φωνητική αξία) και ιδεογράμματα (ή λογογράμματα, χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν αντικείμενα). Η Γραμμική Α δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης αρχαιολογίας. Η αποκρυπτογράφησή της θα αποκαλύψει τη γλώσσα και ενδεχομένως και την καταγωγή των Μινωιτών.

5) Τα σύμβολα Vinca: Η πρώτη μορφή γραπτού λόγου, όπως εικάζεται και για παρόμοια σύμβολα χαραγμένα σε πηλό, που βρίσκονται σε οικισμούς της νότιας Βαλκανικής. Χρονολογείται γύρω στα 4.000 χρόνια π. Χ..Τα πρώτα δείγματα ανακαλύφθηκαν στην Ουγγαρία το 1875.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αυτόματη μετάφραση υποτίτλων στα βίντεο του YouTube LATEAM RSS NEWS 0 09-11-2008 09:51:
Τι κάνει η μουστακαλού; Κατερίνα VIDEO POINT !!!!!!!!! 1 15-06-2008 20:30:
«Τι κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.» Κων/νος ΕΛΛΑΔΑ 0 03-04-2008 18:18:
Το σεξ μας κάνει καλό! Exodia ΣΧΕΣΕΙΣ 0 29-06-2007 19:26:
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΑΒ ΓΑΒ? sofos ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 2 21-03-2007 01:30:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:16:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam