Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Η μακρύτερη σήραγγα του κόσμου θα διαπεράσει τις "Αλπει

This is a discussion on Η μακρύτερη σήραγγα του κόσμου θα διαπεράσει τις "Αλπει within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Η Ελβετία ξεκίνησε την κατασκευή της μακρύτερης σήραγγας του κόσμου μέσα στις Αλπεις, ως τμήμα μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-03-2007, 11:04:   #1
digitalman
LaTeamer
 
Εγγραφή: Mar 2007
Μηνύματα: 42
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
digitalman is an unknown quantity at this point
Προεπιλογή Η μακρύτερη σήραγγα του κόσμου θα διαπεράσει τις "Αλπει

Η Ελβετία ξεκίνησε την κατασκευή της μακρύτερης σήραγγας του κόσμου μέσα στις Αλπεις, ως τμήμα μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στη Ζυρίχη και το Μιλάνο που θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού από τις τέσσερις ώρες στις δυόμισι.

Το τούνελ, μήκους 57 χιλιομέτρων, δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν το 2016, ενώ το κόστος για το σύνολο της σιδηροδρομικής γραμμής εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 18 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το BBC, οι Ελβετοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα το 1994 όλα τα φορτία που περνούν από τη χώρα να μεταφέρονται με τρένα και όχι οδικώς. Βασικοί λόγοι είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος των Αλπεων από τα οχήματα και τα πολύνεκρα δυστυχήματα στις οδικές σήραγγες Γκόταρντ της Ελβετίας και Μον Μπλανκ της Γαλλίας.

Τα έργα για την κατασκευή της σιδηροδρομικής σήραγγας έχουν ξεκινήσει σε υψόμετρο 500 μέτρων. «Έχουμε δυόμισι χιλιόμετρα Αλπεων πάνω μας» σχολιάζει ο μηχανικός Αλμπερτ Σμιτ.

Το διπλό τούνελ, που πρέπει να παραμείνει εντελώς οριζόντιο σε όλο του το μήκος, διανοίγεται με εκρηκτικά σε ένα τμήμα του και με τον μεγαλύτερο «μετροπόντικα» του κόσμου σε άλλο σημείο. Υπό κατάλληλες συνθήκες προχωρά κατά 40 μέτρα την ημέρα, ενώ όταν ο βράχος είναι μαλακός και υποχωρεί η πρόοδος περιορίζεται στο μισό μέτρο το 24ωρο. Δακτύλιοι από ατσάλι τοποθετούνται στα τοιχώματα για να αποτρέψουν την κατάρρευση λόγω της πίεσης των υπερκείμενων πετρωμάτων.

Αν και θα διευκολύνει σημαντικά τις μεταφορές, η λειτουργία του τούνελ σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα στερούνται την υπέροχη θέα που προσφέρουν σήμερα οι δρόμοι μέσα από τις Αλπεις.

Για να μην χάσει το ταξίδι τη μαγεία του, οι κάτοικοι του χωριού ελβετικού χωριού Σεντρούν, με πληθυσμό 1.500 άτομα, πιέζουν να χρησιμοποιηθεί σε μόνιμη βάση ένας προσωρινός, υπόγειος σταθμός που έχει κατασκευαστεί κάτω από το χωριό για να μεταφέρονται οι εργάτες στο εργοτάξιο.

Αν ο υπόγειος σταθμός παραμείνει σε λειτουργία, οι τουρίστες θα μπορούν να σταματούν εκεί και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να απολαύσουν τον ορεινό αέρα, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον μακρύτερο ανελκυστήρα του κόσμου, που καλύπτει απόσταση 1.000 μέτρων.

Ο χρήστης digitalman δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
5 από τις καλύτερες "Μπλε τρύπες" του κόσμου. Stella ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 1 07-07-2010 19:42:
'Ελληνες το 60% των ατόμων που επισκέπτονται το Πολυϊατρείο των "Γιατρών του Κόσμου" στη Θεσσαλονίκη LATEAM RSS NEWS 0 12-01-2010 13:21:
Στήριξη μεταναστών από τους "Γιατρούς του Κόσμου" LATEAM RSS NEWS 0 07-05-2009 13:11:
Αυλαία με "Τα 7 Θαύματα του Κόσμου" στη φετινή χειμερινή περίοδο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου LATEAM RSS NEWS 0 07-10-2008 08:29:
Πρόγραμμα "OneGeology" : Ο πρώτος ολοκληρωμένος ψηφιακός γεωλογικός χάρτης του κόσμου LATEAM RSS NEWS 0 10-09-2008 16:27:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:42:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam