Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f71/)
-   -   Ο πλανήτης Γη εκπέμπει SOS! (https://www.lateam.gr/forum/f71/o-planitis-gi-ekpempei-sos-3027/)

ilias 30-01-2007 21:14:

Ο πλανήτης Γη εκπέμπει SOS!
 
http://img255.imageshack.us/img255/2232/earthcc1.jpg
Μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα υπολογίζεται ότι 1,1 έως 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν από έλλειψη νερού καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη θα ανέβει κατά δύο με τρεις βαθμούς Κελσίου. Αυτό αναφέρει μελέτη του Διακυβερνητικού Συμβουλίου Κλιματολογικών Αλλαγών (IPCC).
Η εν λόγω μελέτη, η οποία διέρρευσε στην εφημερίδα The Age, επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα τον ερχόμενο Απρίλιο. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μέσα στα επόμενα 70 χρόνια 200 με 600 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έρθουν αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας ενώ οι πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές θα πλήξουν 7 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα οδηγήσει στη λιμοκτονία εκατομμύρια ανθρώπους ως το 2080 ενώ σοβαρή λειψυδρία θα πλήξει την Κίνα, την Αυστραλία και περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Ειδικά στην Αυστραλία, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της, είναι αφιερωμένο ένα ολόκληρο κεφάλαιο, όπου αναφέρεται ότι ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος μπορεί να εξαφανιστεί. Ακόμη αναφέρει ότι στην Ευρώπη οι παγετώνες των Άλπεων θα λιώσουν, ενώ ορισμένα νησιά του Ειρηνικού θα πληγούν από την άνοδο της στάθμης των νερών και τις τροπικές καταιγίδες που θα εμφανίζονται πλέον συχνότερα.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:56:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam