Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

34GB πληροφοριών δέχεται καθημερινά ο ανθρώπινος εγκέφαλος

This is a discussion on 34GB πληροφοριών δέχεται καθημερινά ο ανθρώπινος εγκέφαλος within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Αλήθεια, αν ο ανθρώπινος εγκέφαλος ήταν ηλεκτρονικός υπολογιστής τότε πόσα GB πληροφοριών θα δεχόταν κάθε μέρα; Σε αυτήν την ερώτηση ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-12-2009, 19:55:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή 34GB πληροφοριών δέχεται καθημερινά ο ανθρώπινος εγκέφαλος



Αλήθεια, αν ο ανθρώπινος εγκέφαλος ήταν ηλεκτρονικός υπολογιστής τότε πόσα GB πληροφοριών θα δεχόταν κάθε μέρα; Σε αυτήν την ερώτηση απαντά μελέτη Αμερικανών επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο άνθρωπος δέχεται καθημερινά 34GB πληροφορίες.

Αυτός ο αριθμός σε λέξεις αντιστοιχεί 100.500 (δηλαδή 23 λέξεις ανά δευτερόλεπτο) μέσα σε 12 ώρες καθώς δεν υπολογίζονται τα διαστήματα του ύπνου, φαγητού και άλλων αναγκών στα οποία δεν προσφέρεται πληροφόρηση.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η συνολική κατανάλωση πληροφοριών το 2008 άγγιξε τα 3,6 εκατομμύρια GB από τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο και άλλα μέσα με τα δυο πρώτα να κατέχουν το 60% των ωρών "κατανάλωσης".

Σύμφωνα με τους μελετητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν απειλείται άμεσα παρόλα αυτά η συνεχής και ογκώδης πληροφόρηση ενδέχεται μελλοντικά να αποσπάται συχνά η προσοχή του ατόμου με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στη διαδικασία συλλογισμού και βαθύτερης σκέψης.

"Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία οι εγκέφαλοί μας δεν είχαν να επεξεργαστούν τόσες πολλές πληροφορίες όσες σήμερα. Έχουμε πια μια γενιά ανθρώπων που περνάνε τόσες ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή σε ένα κινητό, οι οποίοι είναι τόσο απασχολημένοι με την επεξεργασία των πληροφοριών που δέχονται από όλες τις κατευθύνσεις, ώστε χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται και να αισθάνονται.

Το μεγαλύτερο μέρος από αυτές τις πληροφορίες είναι επιφανειακές. Οι άνθρωποι θυσιάζουν το βάθος και το αίσθημα και αποκόβονται από τους άλλους ανθρώπους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ψυχίατρος Έντουαρντ Χάλοουελ.

Πιο καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο νευροεπιστήμονας και καθηγητής φυσιολογίας στο βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Τζον Στάιν ο οποίος υποστήριξε πως με την ανακάλυψη της τυπογραφίας πολλοί ανησύχησαν πως το ανθρώπινο μυαλό δεν θα άντεχε τόσες πληροφορίες, φόβος που διαψεύσθηκε στο μέλλον. τις πολλές πληροφορίες.

Ο επικεφαλής της έρευνας Ρότζερ Μπον ισχυρίστηκε πως από τα 34 GB δεν καταγράφτηκε πόσα απορροφήθηκαν από τον εγκέφαλο. Παράλληλα, τόνισε πως στις μέρες μας έχει αλλάξει η φύση της εισρέουσας πληροφορίας και όχι τόσο η ποσότητά της. Παραδείγματος χάρη είτε κοιτάμε μια οθόνη υπολογιστή, είτε μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον ο εγκέφαλός μας μπορεί να απορροφά τον ίδιο όγκο πληροφοριών.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
ironitsa (14-12-2009)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Με το Διαδίκτυο μοιάζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος LATEAM RSS NEWS 0 16-08-2010 12:40:
Με το Διαδίκτυο μοιάζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος LATEAM RSS NEWS 0 16-08-2010 11:41:
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται ... γυμναστική LATEAM RSS NEWS 0 21-01-2010 12:07:
Τα 34 Gb φτάνει ο όγκος των πληροφοριών που δέχεται καθημερινά ο ανθρώπινος εγκέφαλος LATEAM RSS NEWS 0 15-12-2009 10:57:
Στα πρόθυρα της... υπερφόρτωσης ο ανθρώπινος εγκέφαλος ilias ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ 0 14-12-2009 23:01:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:26:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam