Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτές και νομάρχες έξι νομών λένε όχι στον λιθάνθρακα

This is a discussion on Βουλευτές και νομάρχες έξι νομών λένε όχι στον λιθάνθρακα within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Οχι στον λιθάνθρακα, λένε βουλευτές και νομάρχες έξι νομών της χώρας, όπου προγραμματίζεται να κατασκευαστούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, που θα καίνε ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-04-2008, 01:45:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Βουλευτές και νομάρχες έξι νομών λένε όχι στον λιθάνθρακα

Οχι στον λιθάνθρακα, λένε βουλευτές και νομάρχες έξι νομών της χώρας, όπου προγραμματίζεται να κατασκευαστούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, που θα καίνε εισαγόμενο λιθάνθρακα.

Τριάντα δύο βουλευτές όλων των κομμάτων από Εύβοια, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Μαγνησία και Καβάλα και οι αντίστοιχοι νομάρχες ρωτήθηκαν από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς αν είναι υπέρ των μονάδων λιθάνθρακα. Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά:

Κανείς βουλευτής δεν υπερασπίστηκε τη σκοπιμότητα της κατασκευής τέτοιων μονάδων, από φόβο προφανώς των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών. Αντίθετα, 16 βουλευτές και 5 νομάρχες δήλωσαν ευθέως την αντίθεσή τους στον λιθάνθρακα, ενώ 16 βουλευτές και ένας νομάρχης (Φθιώτιδας) προτίμησαν να μην απαντήσουν.

Οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της WWF, ενώ το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ τάχθηκαν κατά της χρήσης του λιθάνθρακα.

Ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Δημήτρης Καραβέλλας, συνεχάρη τους βουλευτές και τους νομάρχες που τάχθηκαν κατά του λιθάνθρακα. «Με τη στάση τους δείχνουν περίτρανα ότι στέκονται πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες της επιστημονικής κοινότητας για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική υποβάθμιση της χώρας και των περιοχών της», σχολίασε.

Οι βουλευτές της ΝΔ που προτίμησαν τη... σιωπή είναι οι κ. Μαγγίνας, Σαλμάς, Σταμάτης από Αιτωλοακαρνανία, Μπασιάκος, Κουτσούμπας από Βοιωτία, Κεδίκογλου, Μαρκόπουλος, Λιάσκος από Εύβοια, Καλαντζής, Χριστοφιλογιάννης από Καβάλα, Νάκος, Σούρλας από Μαγνησία, Γιαννόπουλος, Σταϊκούρας, Σταυρογιάννης, Καλλιώρας από Φθιώτιδα. Μόνο οι κ. Λιβανός (Αιτωλοακαρνανία). Γιαννάκης (Βοιωτία) και Παναγιωτόπουλος (Καβάλα) τάχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία κατά των μονάδων λιθάνθρακα.

Ολοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν κατά και συγκεκριμένα οι: Μωραΐτης, Βερελής, Γιαννακά (Αιτωλοακαρνανία), Τόγιας (Βοιωτία), Περλεπέ - Σηφουνάκη, Παπαγεωργίου (Εύβοια), Τιμοσίδης (Καβάλα), Καρτάλης, Ζήση (Μαγνησία), Αντωνίου (Φθιώτιδα). Κατά επίσης τοποθετήθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μωραΐτης, Μαρίνος, Γκάτζης.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο λόγος μη συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου από τους μισούς βουλευτές δεν σχετίζεται με πολιτικά κριτήρια και ότι θα δώσουν στο άμεσο μέλλον ξεκάθαρες απαντήσεις στους πολίτες», δήλωσε με νόημα ο διευθυντής της WWF.

O λιθάνθρακας δεν χωράει στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας. Υπάρχουν άλλες «καθαρές» λύσεις που είναι άμεσα διαθέσιμες, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη πολιτική βούληση, επεσήμανε ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών της WWF Ελλάς.


Πηγή : ethnos.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
cRc (12-04-2008)
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συνάντηση με τον Ραγκούση ζητούν οι νομάρχες της χώρας LATEAM RSS NEWS 0 01-04-2010 01:02:
Κοινό υπόμνημα από τρεις νομάρχες για τον κάθετο αυτοκινητόδρομο που θα αποτελέσει εναλλακτική λύση για τα Τέμπη LATEAM RSS NEWS 0 02-03-2010 15:24:
Συνάντηση υπουργού εσωτερικών με τους νομάρχες Αχαϊας και Ηλείας LATEAM RSS NEWS 0 12-06-2008 16:51:
Ερωτήματα για τη μονάδα λιθάνθρακα στον Αλμυρό cRc ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 1 15-01-2008 16:13:
Εφαρμογή των νόμων του Murphy P@ntelis Web ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 23-12-2006 16:37:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:05:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam