Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέες τεχνολογίες για BMW Σειρά 5

This is a discussion on Νέες τεχνολογίες για BMW Σειρά 5 within the ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ forums, part of the ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! category; Η BMW Σειρά 5 προσφέρει τεχνολογία μεταβλητής κατανομής φωτός από το φθινόπωρο του 2007. Με προσαρμοζόμενους προβολείς, φώτα στροφών, μεταβλητή ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-08-2007, 16:46:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Νέες τεχνολογίες για BMW Σειρά 5


Η BMW Σειρά 5 προσφέρει τεχνολογία μεταβλητής κατανομής φωτός από το φθινόπωρο του 2007. Με προσαρμοζόμενους προβολείς, φώτα στροφών, μεταβλητή κατανομή φωτός και το Night Vision της BMW, η BMW Σειρά 5 ορίζει πρότυπα για βελτιωμένη νυχτερινή οδήγηση.
Από το 2003 που λανσαρίστηκε η BMW Σειρά 5, υπήρχε η δυνατότητα τοποθέτησης του συστήματος προσαρμοζόμενων προβολέων. Από την άνοιξη του 2005, άρχισε να διατίθεται το σύστημα high-beam assist, και ακολούθησε το BMW Night Vision το 2006 ενώ, από τις αρχές του 2007, το σύστημα φωτισμού στροφών συμπεριλήφθηκε στο ανανεωμένο μοντέλο. Τώρα η τεχνολογία μεταβλητής κατανομής φωτός διατίθεται επίσης για τη BMW Σειρά 5.
Άριστος φωτισμός, έξυπνα ελεγχόμενος. Πρωτοποριακά συστήματα υποστήριξης οδηγού προσφέρουν τη δυνατότητα ενός εξαιρετικά έξυπνου ελέγχου του προαιρετικού συστήματος προβολέων Bi-Xenon.
Η τεχνολογία μεταβλητής κατανομής φωτός, που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά με την τρέχουσα BMW Σειρά 6, βελτιστοποιεί την ορατότητα, και κατά την οδήγηση σε ευθεία πορεία.
Λειτουργώντας με γνώμονα την ταχύτητα του αυτοκινήτου, αυτό το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου αυξάνει αυτόματα το πεδίο ορατότητας του οδηγού διευρύνοντας τη δέσμη φωτός, και κατά συνέπεια το ‘φωτεινό αποτύπωμα’ στο δρόμο.
Στις συνήθεις συνθήκες φωτισμού πόλης με ταχύτητες κάτω των 50 km/h, αυτή διασφαλίζει ευρύτερη κατανομή φωτός, διευκολύνοντας την αναγνώριση αντικειμένων στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
Στο πρόγραμμα αυτοκινητόδρομου, από την άλλη, το πεδίο ορατότητας του οδηγού βελτιώνεται, αυξάνοντας την εμβέλεια (μήκος) της δέσμης φωτός και προσφέροντας καλύτερο φωτισμό στην αριστερή πλευρά σε δρόμους διπλής κυκλοφορίας. Εξάλλου, η ενεργοποίηση των φώτων ομίχλης σε ταχύτητες μέχρι 70 km/h, δημιουργεί ευρύτερη κατανομή φωτός και φωτίζει την περιοχή κοντά στο αυτοκίνητο.
Τέλος, στις υψηλότερες ταχύτητες και πέρα από την ευρύτερη κατανομή του φωτός, επεκτείνεται και η εμβέλεια των προβολέων.
Επιπλέον, το σύστημα προσαρμοζόμενων προβολέων που περιλαμβάνεται στο πακέτο της μονάδας μεταβλητής κατανομής φωτός διασφαλίζει το φωτισμό της επιφάνειας του δρόμου σύμφωνα με την πορεία του αυτοκινήτου. Η γωνία περιστροφής των προβολέων εξαρτάται από την εκάστοτε γωνία του συστήματος διεύθυνσης, το συντελεστή περιστροφής και την ταχύτητα του οχήματος.
Μία λειτουργία που προσφέρεται σε συνδυασμό με τους προσαρμοζόμενους προβολείς είναι ο φωτισμός στροφών, που ενεργοποιείται σε ταχύτητες μεταξύ 22 και 40mph όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει τα φλας ή στρίψει σε μεγάλη γωνία το τιμόνι.
Κατά την είσοδο σε μία στροφή με υψηλότερες ταχύτητες έως 70 km/h, η λειτουργία φωτισμού στροφών ενεργοποιείται σε μικρότερες γωνίες, συμπληρώνοντας το φωτισμό από το σύστημα προσαρμοζόμενων προβολέων.
Το πλεονέκτημα στην περίπτωση αυτή είναι άριστος φωτισμός του δρόμου μπροστά κατά τους ελιγμούς ή σε δρόμους με συνεχείς στροφές.
Η λειτουργία αυτόματου ελέγχου προβολέων, κάνει ασφαλέστερη την οδήγηση σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Με αυτή τη λειτουργία, το σύστημα ηλεκτρονικών του αυτοκινήτου ελέγχει τις υπάρχουσες συνθήκες φωτισμού μέσω δύο αισθητήρων στο παρμπρίζ και ανάβει αυτόματα τη μεσαία σκάλα μόλις κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο – για παράδειγμα περνώντας από ένα τούνελ ή όταν σκοτεινιάζει το σούρουπο. Ο αισθητήρας βροχής που προσφέρεται επίσης στάνταρ συμπληρώνει άριστα τη λειτουργία ελέγχου προβολέων, πραγματοποιώντας οπτικές μετρήσεις για να προσδιορίζει αυτόματα την έναρξη και ένταση της βροχόπτωσης.
Όταν χρειάζεται, ενεργοποιεί αυτόματα τους καθαριστήρες του παρμπρίζ και προσαρμόζει την ταχύτητα λειτουργίας τους ανάλογα με την ένταση της βροχής.
Για να βλέπετε και να αναγνωρίζετε περισσότερα: High-beam assist, BMW Night Vision.
Η BMW Σειρά 5 μπορεί να εφοδιαστεί με το προαιρετικό high-beam assist. Αυτή η έξυπνη μονάδα σβήνει αυτόματα τη μεγάλη σκάλα, μόλις το αυτοκίνητο συναντήσει όχημα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή κάποιο άλλο όχημα εμφανιστεί στο δρόμο μπροστά ή αν ο δρόμος – για παράδειγμα στις πόλεις ή στις κατοικημένες περιοχές – είναι επαρκώς φωτισμένος.
Η αλλαγή από τη μεσαία στη μεγάλη σκάλα γίνεται επίσης αυτόματα. Το σύστημα ελέγχεται μέσω μιας κάμερας ενσωματωμένης στον εσωτερικό καθρέπτη που παρακολουθεί τη φωτεινότητα και την οδική κυκλοφορία.
Το BMW Night Vision, προσφέρει ακόμα υψηλότερο πρότυπο ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης. Η ‘καρδιά’ αυτού του μοναδικού συστήματος είναι μία κάμερα θερμικής απεικόνισης που μπορεί να ανιχνεύει ανθρώπους, ζώα και αντικείμενα τα οποία εκπέμπουν θερμότητα σε απόσταση μέχρι 300 m και βρίσκονται μπροστά ή δίπλα στο δρόμο.
Στη συνέχεια, η κάμερα μεταδίδει μία εικόνα υψηλής αντίθεσης στην κεντρική Οθόνη Ελέγχου (Control Display) που χρησιμοποιείται επίσης από το σύστημα πλοήγησης. Σαν αποτέλεσμα, ο οδηγός ενημερώνεται για τον οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο που όμως δεν μπορεί να αναγνωρίσει δια γυμνού οφθαλμού.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Οι ελληνικές υπηρεσίες υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες! P@ntelis Web ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 0 09-05-2009 14:02:
Νέες τεχνολογίες από την Sony Ericsson cRc ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 29-09-2008 10:07:
Νέες τεχνολογίες για την παρακολούθηση του Αη Βασίλη online Stefania ΕΛΛΑΔΑ 0 24-12-2006 10:41:
Νέες τεχνολογίες αποθήκευσης ilias COMPUTERS 0 14-12-2006 01:24:
Νέες τεχνολογίες στις φωτογραφικές μηχάνες Smell ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 07-08-2006 15:56:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:18:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam