Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

MX Air: το πρώτο Wii-like PC mouse

This is a discussion on MX Air: το πρώτο Wii-like PC mouse within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Έχετε σκεφθεί πως θα είναι το μέλλον στις τεχνολογίες πλοήγησης στον προσωπικό σας υπολογιστή; Η Logitech το παρουσιάζει στο σήμερα, ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-07-2007, 18:14:   #1
mpcom
Moderator
 
Το avatar του χρήστη mpcom
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 475
Thanks: 84
Thanked 122 Times in 78 Posts
My Mood:
mpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished road
Προεπιλογή MX Air: το πρώτο Wii-like PC mouse




Έχετε σκεφθεί πως θα είναι το μέλλον στις τεχνολογίες πλοήγησης στον προσωπικό σας υπολογιστή; Η Logitech το παρουσιάζει στο σήμερα, καθώς αποκάλυψε στο κοινό το νέο της ποντίκι, το MX Air.

Ο λόγος για ένα περιφερειακό που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει με όποιο τρόπο επιθυμεί, είτε πάνω στην επιφάνεια εργασίας είτε κρατώντας το στο χέρι, στην κυριολεξία στον αέρα! Το νέο Logitech MX Air είναι ένα επαναφορτιζόμενο, ασύρματο, laser ποντίκι και προσφέρει την ίδια ευκολία χρήσης όπως π.χ. ένα τηλεχειριστήριο για την τηλεόρασή μας: Απλώς το κρατάμε στο χέρι μας και μπορούμε να ελέγχουμε τον υπολογιστή από απόσταση και χωρίς κόπο.

Είναι δεδομένο πλέον πως, για πάρα πολλούς χρήστες, ο προσωπικός υπολογιστής είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα εργαλείο εργασίας. Το PC μας έχει μεταμορφωθεί σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας και χειρισμού αρχείων multimedia, οπότε σίγουρα χρειαζόμαστε και ένα νέο τρόπο χειρισμού του, ειδικά όταν θέλουμε (για παράδειγμα) να ακούσουμε μουσική, να δούμε τις φωτογραφίες ή και τα βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε αυτό. Για να παρέχει ακριβώς αυτή την ευκολία χρήσης «στο αέρα», το νέο ποντίκι της Logitech συνδυάζει τρεις τεχνολογίες, την Freespace για έλεγχο της κίνησης, την τεχνολογία εντολών μέσω συγκεκριμένων χειρονομιών και την ασύρματη επικοινωνία. Έτσι, οι χρήστες μπορούν πλέον με μια απλή κίνηση του χεριού τους να διαλέξουν και να αναπαράγουν τα ψηφιακά τους αρχεία πολυμέσων, χωρίς καν να χρειάζεται να σηκωθούν π.χ από τον καναπέ τους και να πλησιάσουν τον υπολογιστή.

Η τεχνολογία ελέγχου κίνησης Freespace είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει μεγάλης ακρίβειας και απόκρισης πλοήγηση, χωρίς τους περιορισμούς που είχαν στο παρελθόν συσκευές κατάδειξης σε 3 διαστάσεις. Αυτή η πατενταρισμένη τεχνολογία είναι ένας συνδυασμός μικροηλεκτρομηχανικών συστημάτων, ψηφιακής επεξεργασίας σήματος και ασύρματης ραδιοφωνικής τεχνολογίας. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών επιτρέπει στον χρήστη να κρατά το MX Air στο χέρι του, με οποιονδήποτε τρόπο τον βολεύει, χωρίς να χρειάζεται να «σημαδεύει» σε κάποιο σημείο και να απολαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του κέρσορα στην οθόνη, με ιδιαίτερα έξυπνα χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, εξελιγμένοι αλγόριθμοι μπορούν και διακρίνουν την σκόπιμη κίνηση του ποντικιού από μικρές ασυναίσθητες κινήσεις. Έτσι ουσιαστικά φιλτράρεται το ανεπιθύμητο τρεμοπαίξιμο των χεριών, που ο οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανίσει καθώς κρατά μια συσκευή στον αέρα.

Το ΜX Air όμως διαθέτει ένα ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο εξέλιξης καθώς δέχεται εντολές «μεταφράζοντας» συγκεκριμένες χειρονομίες μας. Για παράδειγμα, ο έλεγχος της έντασης του ήχου γίνεται κρατώντας πατημένο το αντίστοιχο πλήκτρο στο ποντίκι και κάνοντας μια κίνηση στο αέρα. Αν η κίνηση γίνει προς τα δεξιά, η ένταση αυξάνει, ενώ προς τα αριστερά, η ένταση μειώνεται. Σε εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής, μια μικρή κυκλική κίνηση προς τα δεξιά ενεργοποιεί την εντολή για να επιλέξουμε το επόμενο κομμάτι, ενώ η ίδια κίνηση προς τα αριστερά επαναλαμβάνει το κομμάτι.

Στην θέση της κλασικής ροδέλας κύλισης, το MX Air έχει μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια scrolling. Περνώντας απλώς το δάχτυλο μας πάνω από την επιφάνεια, ενεργοποιείται ο μηχανισμός, που προσαρμόζει την ταχύτητά του ανάλογα με την ταχύτητα του δαχτύλου μας. Λειτουργίες ελέγχου πολυμέσων, όπως Play/Pause, Volume/Mute, Back και Select επιλέγονται πανεύκολα όταν χρησιμοποιούμε το ποντίκι στον αέρα, πατώντας τα αντίστοιχα -μεγάλου μεγέθους- πλήκτρα με τον αντίχειρα μας. Τα πλήκτρα αυτά έχουν και οπίσθιο φωτισμό σε πορτοκαλί χρώμα, για να είναι ευδιάκριτα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το επαναφορτιζόμενο MX Air χρησιμοποιεί την ασύρματη ψηφιακή τεχνολογία της Logitech στα 2,4 GHz, η οποία προσφέρει ακτίνα επικοινωνίας έως και 10 μέτρα. Η μικρή σε μέγεθος βάση επαναφόρτισης είναι εξίσου κομψή και διακριτική, ενώ ο μικρός δέκτης στα 2,4 GHz εφαρμόζει εύκολα σε οποιοδήποτε φορητό ή επιτραπέζιο PC. (πηγη:cosmo.gr)
__________________
Ο χρήστης mpcom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Mighty Mouse ilias COMPUTERS 0 28-08-2007 11:36:
Eνα mouse για λίγους ilias COMPUTERS 2 05-03-2007 15:20:
EdgeFX Playstation 2 mouse: Yβρίδιο mouse και Keyboard geodon NEW GAMES 0 01-01-2007 20:54:
mouse ilias ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 4 14-11-2006 23:13:
MS mouse Smell ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 3 24-08-2006 20:20:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:10:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam