Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Νατοϊκές δυνάμεις κατά σομαλών πειρατών

This is a discussion on Νατοϊκές δυνάμεις κατά σομαλών πειρατών within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Το Νάτο θα επιστρατεύσει τις ναυτικές του δυνάμεις στον «πόλεμο κατά της πειρατείας» στα ανοιχτά της Σομαλίας, σύμφωνα με την ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-10-2008, 16:19:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Νατοϊκές δυνάμεις κατά σομαλών πειρατών



Το Νάτο θα επιστρατεύσει τις ναυτικές του δυνάμεις στον «πόλεμο κατά της πειρατείας» στα ανοιχτά της Σομαλίας, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε την Πέμπτη από τους υπουργούς Άμυνας της Συμμαχίας που συναντήθηκαν στην Ουγγαρία.Η διεθνής κινητοποίηση ξεκίνησε μετά από την κατάληψη ουκρανικού πλοίου με φορτίο 33 άρματα μάχης, τον προηγούμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ -μεταξύ άλλων χωρών- έχουν επιστρατεύσει ναυτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των πειρατών ή για περιπολίες στα ύδατα της Σομαλίας. Για το εν λόγω ουκρανικό πλοίο («Faina») οι πειρατές έχουν ζητήσει λύτρα 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, απελευθερώθηκε ιαπωνικό πλοίο που μετέφερε χημικά, το οποίο είχε καταληφθεί από σομαλούς πειρατές τον Αύγουστο ανοιχτά του κόλπου του Άντεν. Σύμφωνα με αναφορές, για την απελευθέρωση του πλοίου καταβλήθηκαν λύτρα 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων.

Τα νατοϊκά πλοία που θα επιστρατευθούν μετά την απόφαση των υπουργών θα συνοδεύουν και τα πλοία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που παραδίδουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Σομαλία. Στη χώρα υπολογίζεται ότι 3 εκατομμύρια άνθρωποι – περίπου το μισό του πληθυσμού – υποφέρουν από πείνα. Στη χώρα -που πλήττεται από εμφύλιο σπαραγμό μεταξύ ενόπλων ομάδων- βασιλεύει ακυβερνησία εδώ και 17 χρόνια .

Σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch η ανθρωπιστική κρίση στη Σομαλία είναι η «πιο αγνοημένη» τραγωδία- εννοώντας αυτή στην οποία τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί λιγότερο- που λαμβάνει χώρα στον πλανήτη.

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τζέιμς Απαθουράι δήλωσε ότι η δύναμη που θα αποσταλεί σε δύο εβδομάδες θα αποτελείται από εφτά πλοία, τα οποία «αν παραστεί ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν για την άσκηση βίας σε πλήρη συμφωνία με τη διεθνή νομοθεσία» όπως είπε. Αυτή την εβδομάδα από τον ΟΗΕ ενεκρίθη δεύτερη απόφαση που εξουσιοδοτεί την χρήση βίας κατά των πειρατών.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πειρατές δεν θα τολμήσουν να προκαλέσουν την νατοϊκή δύναμη, αν και όπως παραδέχτηκε είναι καλά οπλισμένοι και οργανωμένοι.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής εντός του 2008, έχουν καταβληθεί λύτρα συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε σομαλούς πειρατές, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Στα χέρια πειρατών Vlcc της NS Lemos LATEAM RSS NEWS 0 10-02-2011 12:11:
Στα χέρια πειρατών ελληνόκτητο VLCC LATEAM RSS NEWS 0 10-02-2011 10:31:
Στα χέρια Σομαλών πειρατών ελληνικό δεξαμενόπλοιο LATEAM RSS NEWS 0 02-12-2009 20:21:
Γίγαντες της φαρμακοβιομηχανίας ενώνουν δυνάμεις κατά του καρκίνου LATEAM RSS NEWS 0 04-06-2009 09:14:
300 εναντίον Πειρατών ilias ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 0 07-05-2007 18:45:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:05:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam