This is a discussion on Τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρδιοπάθειες within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Tα λουκάνικα, το κρέας σε κονσέρβα, το μπέικον και γενικότερα τα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες και ...
Tα λουκάνικα, το κρέας σε κονσέρβα, το μπέικον και γενικότερα τα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες και διαβήτη όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
Έτσι φαίνεται να απενοχοποιείται το κόκκινο κρέας και να «κατηγορούνται» τα συγκεκριμένα κρέατα τα οποία φέρουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και συντηρητικών.
Έρευνα ,σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εθελοντές, έδειξε ότι η ημερήσια κατανάλωση 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος όπως π.χ λουκάνικα, ενισχύουν κατά 42% την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και κατά 19% του διαβήτη.
__________________
The Following User Says Thank You to ironitsa For This Useful Post: