Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

This is a discussion on ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ within the ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ forums, part of the ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ category; Η Ελλαδάρα, προς έκπληξη όλων κατόρθωσε το ακατόρθωτο! Μέσα στην Κωνσταντινούπολη πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν για να περάσει στο ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-10-2007, 22:08:   #51
antonis
VIP
 
Το avatar του χρήστη antonis
 
Εγγραφή: Jun 2007
Περιοχή: Κόρινθος
Μηνύματα: 1.425
Thanks: 24
Thanked 308 Times in 220 Posts
My Mood:
antonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura about
Προεπιλογή Τουρκία - Ελλάδα: 0 - 1



Η Ελλαδάρα, προς έκπληξη όλων κατόρθωσε το ακατόρθωτο! Μέσα στην Κωνσταντινούπολη πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν για να περάσει στο Euro! Μια μεγαλειώδης νίκη. Όπως είπε και ο Ρεχάγκελ, η ομάδα είχε 2 στόχους: τη ρεβάνς γαι το 4-1 στην Ελλάδα και τους 3 βαθμούς της πρόκρισης. Τα κατάφερε και τα δύο. Συγχαρητήρια σε μια ομάδα που επιτέλους μετά από καιρό χαιρόμασταν να βλέπουμε…


Το γκολ του Γιάννη Αμανατίδη απλώς όλα τα λεφτά. Δείτε το από την τουρκική κάμερα, από άλλη γωνία…
Κώδικας:
http://www.dailymotion.com/video/x38in9_goal-by-amanatidis-turkey-vs-greece_sport
Ο χρήστης antonis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 13-11-2007, 14:53:   #52
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

[right:9550cdb360]http://www.sportime.gr/images//Kentriko/ellas_pano.jpg[/right:9550cdb360]
Σάββατο... κοντή γιορτή!

Έκαναν το χρέος τους και με το παραπάνω... Η νίκη στην Τουρκία έστειλε τους διεθνείς μας απευθείας στα τελικά του Euro 2008 και τα δύο τελευταία ματς είναι γιορτή. Την πρόσκληση έστειλαν οι διεθνείς μας στον κόσμο κατά την πρώτη συγκέντρωση για τους αγώνες με Μάλτα και Ουγγαρία. Οι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ελπίζουν να μην δουν στο ΟΑΚΑ την εικόνα που αντίκρισαν στο ματς με τη Βοσνία και να πανηγυρίσουν όλοι μαζί την πρόκριση. «Περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. Καλύτερη πρόσκληση είναι το διπλό που κάναμε στην Τουρκία», δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα», τόνισε το πρόσωπο των ημερών και κλήση της τελευταίας στιγμής, Βαγγέλης Μάντζιος.

«Νιώθω περήφανος που έχουμε προκριθεί. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός αυτό τη στιγμή που ομάδες, όπως η Αγγλία, παλεύουν για την πρόκριση. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Θέλουμε να κερδίσουμε και στα δύο παιχνίδια με Μάλτα και Ουγγαρία, γιατί οι βαθμοί μετρούν και στη βαθμολογία της FIFA. Η κλήρωση θα έρθει στη ώρα της. Καλώς να έρθει. Ας τελειώσουμε τα προκριματικά όπως μας αξίζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος της Μπόλτον για το ματς του Σαββάτου (17/11) με την Μάλτα στο ΟΑΚΑ και για αυτό με την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη την Τετάρτη (21/11)

Από την μεριά του, ο Κώστας Χαλκιάς τόνισε πως οι δύο αυτοί αγώνες δεν αφήνουν την Εθνική αδιάφορη: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, όμως υπάρχει και συνέχεια. Θέλουμε δύο νίκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μας αφήνουν αδιάφορους τα παιχνίδια αυτά. Το πρώτο σκέλος έχει ολοκληρωθεί με την πρόκριση. Το καλοκαίρι θα ανοίξει ο δεύτερος κύκλος με την τελική φάση. Δε υπάρχει κανείς που να μην σκέφτεται την κλήρωση. Όποια και αν είναι, δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ευνοϊκή ή όχι. Θα συνεχίσουμε με ομαδικότητα και σοβαρότητα, όπως κάναμε μέχρι τώρα».

Όσο για τον Βαγγέλη Μάντζιο, δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος για την κλήση στην Εθνική μετά από αρκετούς μήνες: «Είναι όνειρο και πρόκληση για κάθε παίκτη να παίζει στην εθνική ομάδα. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Αν χρησιμοποιηθώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», τόνισε ο 24χρονος επιθετικός.


Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-2007, 00:43:   #53
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή

«Απαντήσεις το καλοκαίρι»

Για απαντήσεις που θα δοθούν το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της
Αυστρίας και της Ελβετίας έκανε λόγο ο Άγγελος Μπασινάς σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου αμέσως μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης στον Άγιο Κοσμά, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να συγκρίνει τη τωρινή ομάδα με εκείνη του 2004. Ο 32χρονος μέσος ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό τόσο το γεγονός πως η Ελλάδα πέρασε στο Euro πριν καν ολοκληρωθεί η προκριματική φάση, όσο και το ότι η εθνική πάει στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη φορά. «Πρέπει να συνδυάσουμε τη γιορτή του Σαββάτου με μία καλή εμφάνιση και με μία νίκη» τόνισε από τη πλευρά του ο Μιχάλης Καψής.
«Το σημαντικό δεν είναι ότι πάμε για δεύτερη φορά στα τελικά του Euro, αλλά ότι πάμε με αυτό τον τρόπο. Καταφέραμε να προκριθούμε πριν ολοκληρωθεί η προκριματική φάση, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά στην ιστορία της Εθνικής» είπε αρχικά ο Μπασινάς και συνέχισε : «Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε στη διαδικασία συγκρίσεων. Για απαντήσεις σε αυτό το θέμα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελική φάση και να δούμε τι θα καταφέρουμε».
Τέλος ο μέσος της Μαγιόρκα, μιλώντας για το σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στη Μάλτα, υπογράμμισε : «Δεν χρειάζεται να λέμε συνέχεια ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου. Είναι αυτονόητο. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει μπροστά σε κόσμο, σε γεμάτο γήπεδο. Είναι ευκαιρία για τους φιλάθλους να έρθουν να πανηγυρίσουν μαζί μας την πρόκριση».
Ο Μιχάλης Καψής από τη πλευρά του δήλωσε : «Πρέπει να συνδυάσουμε τη γιορτή του Σαββάτου με μία καλή εμφάνιση και με μία νίκη. Αυτός είναι ο σκοπός στο ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο σκοπός και αυτής της ομάδας. Στην Εθνική έχει δημιουργηθεί ένα πολύ καλό κράμα με σωστή χημεία παλαιών παικτών με νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες όπως ήδη απέδειξε με την πρόκριση στην τελική φάση. Μακάρι να το αποδείξει ξανά το καλοκαίρι».


sport11.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-11-2007, 12:27:   #54
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Ελλάδα-Μάλτα 5-0

Τη μέρα που ο Οτο Ρεχάγκελ συμπλήρωσε 74 συμμετοχές, ισοφαρίζοντας τον Αλκέτα Παναγούλια, οι διεθνείς του έκαναν το καλύτερο δώρο. Στο ματς-φιέστα του ΟΑΚΑ, η Ελλάδα συνέτριψε με 5-0 τη Μάλτα και πρόσθεσε ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό της στα προκριματικά του Euro 2008. Χατ-τρικ από τον Γκέκα, Μπασινάς και Αμανατίδης τα άλλα γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο αξίζει σχολιασμού από το 20ο λεπτό και μετά κι αυτό γιατί η Εθνική μπήκε με χαλαρότητα στον αγωνιστικό χώρο και ελέω βαθμολογικής αδιαφορίας, το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου. Οι δύο ομάδες πήραν μπρος και αποφάσισαν να παίξουν μπάλα από το 20’ και μετά και συγκεκριμένα από την μεγάλη ευκαιρία που έχασαν οι φιλοξενούμενοι σε κοντινό πλασέ του Σκέμπρι, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ελλάδα έβαλε την μπάλα κάτω, έπαιξε ορθόδοξα κι αφού απείλησε στο 26ο λεπτό σε γυριστό σουτ του Γκέκα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα λίγο αργότερα με τον ίδιο παίκτη. Συγκεκριμένα, στο 33ο λεπτό ο επιθετικός της Λεβερκούζεν βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κεφαλιά του Γιαννακόπουλου και απόκρουση του Χάμπερ, για να στείλει σε κενό τέρμα την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ελλάδα είχε τις ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της πριν το ημίχρονο, αλλά στην πρώτη φάση στο 44’ ο Γκέκας και ο Μπασινάς νικήθηκαν από τον Χάμπερ και στη δεύτερη ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Αμανατίδη από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η αναμέτρηση πήρε διαστάσεις θριάμβου για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μπορεί η Μάλτα να μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Μπασινάς όμως με ωραίο σουτ στο 54’ έκοψε... τη φόρα των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 2-0.

Τα πανηγύρια δεν σταμάτησαν εδώ, αφού λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 62’, ήταν η σειρά του Γιάννη Αμανατίδη να σκοράρει για δεύτερη φορά μετά το ματς με τους Τούρκους. Ο επιθετικός της Αϊντραχτ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Φάνης Γκέκας. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του σε γερμανικό μέσο με τις οποίες επιθυμεί την παραμονή του Ρεχάγκελ στον πάγκο για πολλά χρόνια, θαρρείς πως βάλθηκε να τον πείσει φτάνοντας στο χατ-τρικ. Στο 72ο και 74ο λεπτό ο διεθνής στράικερ έβαλε τη σφραγίδα του στο επιβλητικό 5-0, στο αποχαιρετιστήριο ματς της Ελλάδας μπροστά στο κοινό της. Για την προκριματική φάση φυσικά, γιατί το ραντεβού με τον κόσμο ανανεώθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι.

H Eλλάδα είχε κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του Λυμπερόπουλου, αλλά το 5-0 δεν άλλαξε, βάζοντας τέλος στη φιέστα του Ολυμπιακού Σταδίου.




contra.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-11-2007, 15:17:   #55
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

[right:cc8b45827c]http://www.sportime.gr/images//Kentriko/ellas_opadoi.jpg[/right:cc8b45827c]

Η Εθνική των ρεκόρ

Το 5-0 με την Μάλτα ήταν μόνο το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα γιορτή για την μεγάλη πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008 της Αυστρίας και της Ελβετίας. Οι Έλληνες διεθνείς είχαν ήδη "σφραγίσει" το εισιτήριο από τον αγώνα του "Αλί Σαμί Γιεν" με την Τουρκία και είχαν την άνεση να παίξουν με... αδιαφορία κόντρα στην ανίσχυρη Μάλτα. Δεν το έκαναν, όμως, και ανταμείφθηκαν για αυτό, αφού πλέον η Ελλάδα, αρχίζει να σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο. Η νίκη ανέβασε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο υψηλότερο, μέχρι τώρα, σκαλί της παγκόσμιας κατάταξης, στην 11η θέση, ενώ ο Φάνης Γκέκας έγινε ο 8ος διεθνής στην ελληνική ιστορία που πετυχαίνει χατ τρικ.

Στην 11η θέση της Fifa

Η νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Μάλτα, το βράδυ του Σαββάτου (17/11), με το ευρύ 5-0, ανέβασε την εθνική μας στην 11η θέση του Fifa Ranking, την υψηλότερη θέση στην ιστορία της ομάδας ακόμα και από την χρονιά του Euro 2004 της Πορτογαλίας, όπου "σηκώσαμε το τιμημένο". Η σταθερή πορεία της Ελλάδας από το 2004 έως σήμερα και τα πολλά επιτυχημένα αποτελέσματα, επιτέλους ανταμείβεται, κάνοντας τους Ευρωπαίους να μας βλέπουν πλέον, λιγότερο υπεροπτικά.

Χρειάστηκε πολύς καιρός μέχρι να συνειδητοποιήσουμε το "βάρος" της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, φαίνεται όμως πως η Ελλάδα πλέον έχει "ψηθεί" και έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία για να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Άλλωστε, το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να διατηρηθείς εκεί και η Εθνική μας είναι πλέον ικανή να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο που φέρει εδώ και 3.5 χρόνια περίπου. Αν την Τετάρτη (21/11) η Ελλάδα κερδίσει και την Ουγγαρία, στην εκτός έδρας αναμέτρηση, θα τεθεί επικεφαλής του ομίλου της στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010!

Στην "αρχική" 11άδα του κόσμου

Η κλήρωση της ερχόμενης Κυριακής (25/11) για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010, που θα λάβει χώρα στο Ντούρμπαν της Νοτίου Αφρικής, θα επιφυλλάσει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), μία ακόμα διάκριση για το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ. Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται στην ένατη θέση της παγκόσμιας 11άδας με τις ομάδες που θα τεθούν επικεφαλής στα γκρουπ της κλήρωσης (αφού τα γκρουπ της ευρωπαϊκής ζώνης είναι εννέα). Στην πρώτη 11άδα βρίσκονται ομάδες όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα το μεγάλο άλμα της Εθνικής μας, στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.



Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-11-2007, 14:53:   #56
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Ατομικό για Καραγκούνη και Πατσατζόγλου

Τη Δευτέρα το πρωί συνεχίστηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει της αναμέτρησης με την Ουγγαρία την Τετάρτη. Αυτή ήταν η τελευταία προπόνηση για τους διεθνείς επί ελληνικού εδάφους, αφού η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος «πετάει» το απόγευμα για τη Βουδαπέστη.
Στη σημερινή προπόνηση ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γιώργος Καραγκούνης και Χρήστος Πατσατζόγλου. Το πρόβλημα του «Κάρα» ήταν γνωστό, καθώς η κλοτσιά που δέχθηκε στον αγώνα με τη Μάλτα του άφησε ένα αιμάτωμα στο γόνατο. Το καινούριο πρόβλημα και ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον Ότο Ρεχάγκελ είναι ο Χρήστος Πατσατζόγλου, καθώς πλέον οι διαθέσιμοι αμυντικοί για την τελευταία αναμέτρηση των προκριματικών είναι πολλοί λίγοι.



sport11.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-2007, 14:49:   #57
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Μεγάλο κίνητρο

Είναι πλέον γνωστό ότι η εθνική Ελλάδος έχει ήδη περάσει στην τελική φάση του ευρωπαϊκού, αλλά το ματς με τους Ούγγρους σήμερα το βράδυ(σ.σ. 21:15), δεν θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Θα παίξει σοβαρά και για τη νίκη, για να είναι σίγουρα στους ισχυρούς στην κλήρωση για τα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ. Επίσης, με τρίποντο σήμερα φτάνουμε τους 31 πόντους, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στη φάση των προκριματικών. Πολλές οι απουσίες για τον Ρεχάγκελ, που έτσι κι αλλιώς ετοίμαζε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τον Σπυρόπουλο να ξεκινάει για πρώτη φορά. Με χίλιους στο πλευρό μας. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια βγαίνουν, σήμερα και οι αντίπαλοί μας.

sport11.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-11-2007, 17:55:   #58
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

[right:3891d6aa3b]http://www.sportime.gr/images//Kentriko/ellas_aponomi.jpg[/right:3891d6aa3b]
Η Γερμανία και η Ελλάδα να κερδίζουν...

«Τον Ιούνη θα είναι ωραία με την κούπα για παρέα....». Μήπως βιαζόμαστε λίγο; Η παρουσία της Εθνικής μας στα προκριματικά του Euro 2008 σκόρπιζε ενθουσιασμό στους Έλληνες, που η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε και... πολύ! Έτσι, όλοι από τώρα σκεφτόμαστε μέρες του 2004 και συνθήματα για την... δις πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μόνο που το παρελθόν δείχνει και αποδεικνύει πως στα τελικά ξυρίζουν τον γαμπρό. Το Sportime.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες που κατά καιρούς προκρίθηκαν με τα καλύτερα ρεκόρ από τα προκριματικά στα τελικά και ο απολογισμός δεν είναι ο πλέον ενθαρρυντικός. Μόλις μία εκ των 20 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό. Και μία η Ελλάδα το καλοκαίρι, άρα δύο!

Euro 2004

Στα προκριματικά έλαβαν μέρος 50 ομάδες και κάθε όμιλος είχε από πέντε ομάδες.

ΓΑΛΛΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Σλοβενία, Ισραήλ, Κύπρος, Μάλτα.
ΟΜΙΛΟΣ: 1ος
ΡΕΚΟΡ: 8-0-0 (24 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 29-2
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ελλάδα

ΤΣΕΧΙΑ


ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Ολλανδία, Αυστρία, Μολδαβία, Λευκορωσία
ΟΜΙΛΟΣ: 3ος
ΡΕΚΟΡ: 7-1-0 (22 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 23-5
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Ελλάδα.

Euro 2000

Στα προκριματικά δημιουργήθηκαν πέντε όμιλοι των πέντε και τέσσερις των έξι ομάδων.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ


ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Σλοβενία, Ελλάδα, Λετονία, Αλβανία, Γεωργία.
ΟΜΙΛΟΣ: 2ος
ΡΕΚΟΡ: 8-1-1 (25 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 21-9
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων. Στον όμιλο με Ισπανία, Γιουγκοσλαβία και Σλοβενία είχε ρεκόρ 1-1-1 και γκολ 1-1.

ΣΟΥΗΔΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Αγγλία, Πολωνία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο.
ΟΜΙΛΟΣ: 5ος
ΡΕΚΟΡ: 7-1-0 (22 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 10-1
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων. Ήταν μαζί με Ιταλία, Τουρκία και Βέλγιο και είχε ρεκόρ 0-1-2 με 2-4 γκολ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Πορτογαλία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Λίχτενσταϊν.
ΟΜΙΛΟΣ: 7ος
ΡΕΚΟΡ: 7-3-0 (24 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 25-3 γκολ
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την Ιταλία.

ΤΣΕΧΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Σκωτία, Εσθονία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Νησιά Φερόε.
ΟΜΙΛΟΣ: 9ος
ΡΕΚΟΡ: 10-0-0 (30 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 26-5
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων. Στον όμιλο ήταν με Ολλανδία, Γαλλία, Δανία και είχε ρεκόρ 1-0-2 με γκολ 3-3.

Euro 1996

Στα προκριματικά δημιουργήθηκαν εφτά όμιλοι των έξι ομάδων κι ένας των πέντε.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Δανία, Βέλγιο, Σκόπια, Κύπρος, Αρμενία.
ΟΜΙΛΟΣ: 2ος
ΡΕΚΟΡ: 8-2-0 (26 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 25-4
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Αγγλία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Αλβανία, Ουαλία.
ΟΜΙΛΟΣ: 7ος
ΡΕΚΟΡ: 8-1-1 (25 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 27-10
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

ΡΩΣΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Σκωτία, Ελλάδα, Φινλανδία, Νήσοι Φερόε, Σαν Μαρίνο.
ΟΜΙΛΟΣ: 8ος
ΡΕΚΟΡ: 8-2-0 (26 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 34-5
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Ήταν τελευταία στον όμιλό της με ρεκόρ 0-1-2 και γκολ 4-8. Στον όμιλο ήταν με Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία.

Euro 1992

Στα προκριματικά δημιουργήθηκαν πέντε όμιλοι των πέντε ομάδων και δύο των τεσσάρων. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν το παλαιό με 2-1-0.

ΓΑΛΛΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Τσεχοσλοβακία, Ισπανία, Ισλανδία, Αλβανία.
ΟΜΙΛΟΣ: 1ος
ΡΕΚΟΡ: 8-0-0 (16 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 20-6
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Ήταν τελευταία στον όμιλό της με αντιπάλους τις Σουηδία, Δανία και Αγγλία. Το ρεκόρ ήταν 0-2-1 και τα γκολ 2-3.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Δανία, Β. Ιρλανδία, Αυστρία, Νήσοι Φερόε.
ΟΜΙΛΟΣ: 4ος
ΡΕΚΟΡ: 7-0-1 (14 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 24-4
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Δεν έλαβε μέρος, λόγω του εμφυλίου πολέμου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Πορτογαλία, Ελλάδα, Φινλανδία, Μάλτα.
ΟΜΙΛΟΣ: 6ος
ΡΕΚΟΡ: 6-1-1 (13 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 17-2
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Δανία.

Euro 1988


Στα προκριματικά συστάθηκαν εφτά όμιλοι. Τρεις των τεσσάρων ομάδων και τέσσερις των πέντε ομάδων.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Ρουμανία, Αυστρία, Αλβανία.
ΟΜΙΛΟΣ: 1ος
ΡΕΚΟΡ: 5-0-1 (10 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 14-6
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε από την πρώτη φάση. Ήταν στον όμιλο με Γερμανία, Ιταλία και Δανία. Ρεκόρ 1-0-2 και γκολ 3-5.

ΑΓΓΛΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Γιουγκοσλαβία, Β. Ιρλανδία, Τουρκία.
ΟΜΙΛΟΣ: 4ος
ΡΕΚΟΡ: 5-1-0 (11 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 19-1
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στον όμιλο με Σοβιετική Ένωση, Ολλανδία και ΕΙΡΕ. Είχε ρεκόρ 0-0-3 και γκολ 2-7.

Euro 1984


Συστάθηκαν στα προκριματικά τρεις όμιλοι των τεσσάρων και τέσσερις των πέντε ομάδων.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Σοβιετική Ένωση, Πολωνία, Φινλανδία.
ΟΜΙΛΟΣ: 2ος
ΡΕΚΟΡ: 5-0-1 (10 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 11-6
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Γαλλία.

ΔΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Αγγλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο.
ΟΜΙΛΟΣ: 3ος
ΡΕΚΟΡ: 6-1-1 (13 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 17-5
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Ισπανία.

ΙΣΠΑΝΙΑ


ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Ολλανδία, ΕΙΡΕ, Ισλανδία, Μάλτα.
ΟΜΙΛΟΣ: 7ος
ΡΕΚΟΡ: 6-1-1 (13 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 24-8
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Ηττήθηκε στον τελικό από τη Γαλλία.

Euro 1980

Συστάθηκαν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων και τρεις των πέντε ομάδων.

ΑΓΓΛΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Β. Ιρλανδία, ΕΙΡΕ, Βουλγαρία, Δανία.
ΟΜΙΛΟΣ: 1ος
ΡΕΚΟΡ: 7-1-0 (15 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 22-5
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στον όμιλο. Μαζί με Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία είχε ρεκόρ 1-1-1 και γκολ 3-3.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ


ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Πολωνία, Αν. Γερμανία, Ελβετία, Ισλανδία.
ΟΜΙΛΟΣ: 4ος
ΡΕΚΟΡ: 6-1-1 (13 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 20-6
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Αποκλείστηκε στον όμιλο. Μαζί με Γερμανία, Τσεχοσλοβακία και Ελλάδα είχε ρεκόρ 1-1-1 και γκολ 4-4.

ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ


ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Γαλλία, Σουηδία, Λουξεμβούργο.
ΟΜΙΛΟΣ: 5ος
ΡΕΚΟΡ: 5-0-1 (10 βαθμοί)
ΓΚΟΛ: 17-4
ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ: Πήρε την τρίτη θέση στο Euro ως δεύτερη στον όμιλό της και μετά από νίκη στον μικρό τελικό.

* Στα προηγούμενα προκριματικά δεν υπήρχε σύστημα με ομίλους.

Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-11-2007, 21:47:   #59
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Μας χαμογέλασε η τύχη...




Παρέμεινε το "μεγάλο αφεντικό" Ο Κριστιάν Καρεμπέ αποδείχθηκε γουρλής. Ο Γάλλος πρώην άσος του Ολυμπιακού έβγαλε το μπαλάκι της Ελλάδας που μας έστειλε στο δεύτερο όμιλο που είναι θεωρητικά ο πιο εύκολος. Η Εθνική μας ομάδας θα διεκδικήσει την πρόκριση μαζί με Ισραήλ, Ελβετία, Μολδαβία, Λετονία, Λουξεμβούργο.

Από κάθε όμιλο θα προκριθεί απευθείας ο πρώτος και οι οκτώ καλύτερες δεύτερες της βαθμολογίας θα παίξουν μπαράζ για να μοιραστούν τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια.



1ος ομιλος
Πορτογαλία
Σουηδία
Δανία
Ουγγαρία
Αλβανία
Μάλτα

2ος όμιλος
Ελλάδα
Ισραήλ
Ελβετία
Μολδαβία
Λετονία
Λουξεμβούργο


3ος όμιλος
Τσεχία
Πολωνία
Βόρεια Ιρλανδία
Σλοβακία
Σλοβενία
Σαν Μαρίνο

4ος όμιλος

Γερμανία
Ρωσία
Φινλανδία
Ουαλία
Αζερμπαϊτζάν
Λιχτενστάιν

5ος όμιλος
Ισπανία
Τουρκία
Βέλγιο
Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Αρμενία
Εσθονία

6ος όμιλος
Κροατία
Αγγλία
Ουκρανία
Λευκορωσία
Καζακστάν
Ανδόρα

7ος όμιλος
Γαλλία
Ρουμανία
Σερβία
Λιθουανία
Αυστρία
Νήσοι Φερόε

8ος όμιλος
Ιταλία
Βουλγαρία
Ειρε
Κύπρος
Γεωργία
Μαυροβούνιο

9ος όμιλος

Ολλανδία
Σκωτία
Νορβηγία
ΠΓΔΜ
Ισλανδία


Η κλήρωση της ζώνης της Ασίας

1ος όμιλος
Αυστραλία
Κίνα
Ιράκ
Κατάρ

2ος όμιλος
Ιαπωνία
Μπαχρέιν
Ομάν
Ταϊλάνδη

3ος όμιλος

Νότια Κορέα
Βόρεια Κορέα
Ιορδανία
Τουρκμενιστάν

4ος όμιλος

Σαουδική Αραβία
Ουζμπεκιστάν
Λιβανος
Σινγκαπούρη

5ος όμιλος
Ιράν
Κουβέιτ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Συρία


Οι πέντε πρώτες και οι πέντε δεύτερες ομάδες των ομίλων θα προκριθούν στον τελικό προκριματικό γύρο, όπου θα γίνει κλήρωση για δύο ομίλους των πέντε ομάδων. Οι δύο πρώτοι και οι δύο δεύτεροι των ομίλων θα προκριθούν στα τελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Οι δύο τρίτες ομάδες των ομίλων θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και η νικήτρια θα παίξει με τη νικήτρια των προκριματικών της ζώνης της Ωκεανίας για μια ακόμη θέση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.


Η κλήρωση για τη ζώνη της Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής


Ομιλος 1α
Δομήνικος-Μπαρμπέιντος
ΗΠΑ-Νικήτρια

Ομιλος 1β

Νησιά Τουρκς & Κάικος-Σεντ Λουσία
Γουατεμάλα-Νικήτρια

Ομιλος 1γ
Βερμούδες-Νησιά Κέιμαν
Τρινιτάντ & Τομπάγκο-Νικήτρια

Ομιλος 1δ

Αρούμπα-Αντίγκουα
Νικήτρια-Κούβα

Ομιλος 2α
Μπελίζ-Σεντ Κιτς & Νέβις
Νικήτρια-Μεξικό

Ομιλος 2β

Μπαχάμες-Βρετανικοί Παρθένοι Νήσοι
Τζαμάικα-Νικήτρια

Ομιλος 2γ

Δομηνικανή Δημοκρατία-Πουέρτο Ρίκο
Ονδούρα-Νικήτρια

Ομιλος 2δ

Καναδάς-Σεν Βίνσεντ

Ομιλος 3α

Αμερικανικοί Παρθένοι Νήσοι-Γρενάδα
Νικήτρια-Κόστα Ρίκα

Ομιλος 3β
Σουρινάμ-Μονσεράτ
Νικήτρια-Γουϊάνα

Ομιλος 3γ
Ελ Σαλβαδόρ-Ανκγίλα
Παναμάς-Νικήτρια

Ομιλος 3δ
Νικαράγουα-Ολλανδικές Αντίλλες
Αϊτή-Νικήτρια

Οι δώδεκα νικήτριες θα περάσουν στο επόμενο προκριματικό γύρο, των τριών ομίλων με τέσσερις ομάδες. Οι δύο πρώτες θα προκριθούν στον τελικό προκριματικό γύρο των έξι ομάδων, όπου οι τρεις πρώτες θα προκριθούν στα τελικά του Μουντιάλ. Η τέταρτη ομάδα θα δώσει αγώνες πλέι οφ με την πέμπτη ομάδα της ζώνης της Νότιας Αμερικής για ακόμη μία θέση στα τελικά της Νότιας Αφρικής.


Πηγή : supersport.gr


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-12-2007, 18:36:   #60
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

[right:49ea64dbf5]http://www.sportime.gr/images//podosfairo/Euro2004/portugal_ellas_aponomi.jpg[/right:49ea64dbf5]
«Να αρχίσει από εκεί που σταμάτησε»

"Το κύπελλο που κατακτήσαμε αποσύρεται και το τελευταίο όνομα που αναγράφεται είναι αυτό της Ελλάδας. Εύχομαι η ιστορία να συνεχιστεί από κει που σταμάτησε και το καινούργιο κύπελλο να φέρει πάλι το όνομα της Ελλάδας". Αυτή ήταν η ευχή του Θοδωρή Ζαγοράκη, του ανθρώπου που σήκωσε πρώτος στον ουρανό της Πορτογαλίας το... παλιό πλέον τρόπαιο. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και τόνισε πως τώρα πια οι αντίπαλοι θα σέβονται την ομάδα του Ρεχάγκελ, την ώρα που ο Ιμπραήμοβιτς δηλώνει πως η "Ελλάδα είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να κάνει την ζημιά". Το εγκώμιο του Γερμανού τεχνικού έπλεξε ο Προτάσοφ.

Αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων των Ζαγοράκη, Σεϊταρίδη, Ιμπραϊμοβιτς, που θα μεταδοθούν την Τετάρτη (5/12) στην εκπομπή "Σούπερ Μπάλα" του "MEGA".

Θοδωρής Ζαγοράκης:
"Το κύπελλο που κατακτήσαμε, όπως όλοι γνωρίζουν, αποσύρεται και το τελευταίο όνομα που αναγράφεται είναι αυτό της Ελλάδας. Εύχομαι η ιστορία να συνεχιστεί από κει που σταμάτησε, έτσι ώστε το καινούργιο κύπελλο που θα κάνει πρεμιέρα στο Euro 2008 να φέρει πάλι το όνομα της Ελλάδας. Ο πρωταρχικός στόχος έχει ήδη επιτευχθεί με την πρόκριση στα τελικά, η οποία από μόνη της αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Εθνική μας θα πάει εκεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με το 2004 και δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις. Τώρα δεν είμαστε πλέον αουτσάιντερ και οι αντίπαλοι μας περιμένουν. Είμαστε οι κάτοχοι του τίτλου και όλοι μας αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλο σεβασμό και προσοχή".

Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς: "Η Ισπανία είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θεωρώ ότι είναι η μόνη σίγουρη για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από κει και πέρα θέλω να πιστεύω ότι εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο για το δεύτερο εισιτήριο, αλλά χρειάζεται πολλή προσοχή η Ελλάδα, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα πρέπει να τη σεβαστούμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε, γιατί μπορεί να μας κάνει τη ζημιά. Η Ρωσία είναι επίσης μία καλή ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και χρειάζεται προσοχή. Το κλειδί είναι να βρεθείς σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση στο συγκεκριμένο διάστημα. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις καλές πορείες σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Για να συμβεί αυτό απαιτείται να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία".

Ολεγκ Προτάσοφ: "Η Ελλάδα, η οποία το καλοκαίρι θα υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα στο Euro. Παρακολουθώ την πορεία της από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία ο Οτο Ρεχάγκελ. Στην αρχή ο Ρεχάγκελ είχε επικριθεί από μερίδα του Τύπου ως `γερμανός τουρίστας`. Δύο χρόνια αργότερα, όμως, οδήγησε τους έλληνες στη δόξα. Για μένα αποτελεί παράδειγμα του πώς ένας αλλοδαπός τεχνικός πρέπει να δουλεύει σε μία εθνική ομάδα. Αμέσως επέλεξε τον δικό του δρόμο και κατέληξε στη ραχοκοκαλιά της ομάδας.

"Για τον Ρεχάγκελ δεν παίζει ρόλο αν ένας παίκτης της Εθνικής δεν παίζει συχνά στον σύλλογό του, γιατί καταφέρνει σε σύντομο χρόνο να ανεβάσει τον παίκτη στα απαιτούμενα επίπεδα απόδοσης, όπως συνέβη με τους Μπασινά και Χαριστέα. Προτιμά να καλεί `λεγεωνάριους` από παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Η Ελλάδα παίζει ισορροπημένα κυρίως λόγω της στιβαρής της άμυνας. Με τους παίκτες που διαθέτει γι` αυτόν αποτελεί προτεραιότητα ο σωστός συγχρονισμός σε όλες τις γραμμές. Είναι εξαιρετικός ψυχολόγος και ξέρει πώς να συσπειρώνει τους παίκτες γύρω από τις προπονητικές του ιδέες. Θα έλεγα ότι η Ελλάδα παίζει πειθαρχημένο ποδόσφαιρο. Είναι απίστευτο, αλλά ήξερε πώς να εμφυσήσει αυτό το γερμανικό χαρακτηριστικό στους ψυχωμένους έλληνες".

Σεϊταρίδης: "Είναι ένας όμιλος πολύ ισχυρός. Αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, μπορούμε να κάνουμε μία καλή πορεία. Και οι τέσσερις ομάδες που μετέχουν στο γκρουπ έχουν πιθανότητες να προκριθούν. Η Ρωσία, για παράδειγμα, είναι μία εθνική με νέο προπονητή και θα θέλει να κάνει την έκπληξη".


Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την εθνική ομάδα των Ανδρών LATEAM RSS NEWS 0 23-11-2009 18:34:
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ νίκησε άνετα 89-69 και την Βραζιλία LATEAM RSS NEWS 0 17-07-2008 10:00:
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ LATEAM RSS NEWS 0 11-06-2008 15:26:
Κοντά στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Special Olympics ο υπουργός Πολιτισμού Μ.Λιάπης LATEAM RSS NEWS 0 30-04-2008 14:59:
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ilias ΜΠΑΣΚΕΤ 10 18-09-2007 09:47:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:57:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam