Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Ευθυμίου: Χρειάζεται μια άλλη πολιτική

This is a discussion on Ευθυμίου: Χρειάζεται μια άλλη πολιτική within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; To νέο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, είναι η απόδειξη ότι "αυτή η κυβέρνηση είναι ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-03-2007, 20:00:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Ευθυμίου: Χρειάζεται μια άλλη πολιτική

To νέο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, είναι η απόδειξη ότι "αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να χειριστεί ακόμα και έτοιμες ιστορίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κτίριο παραδόθηκε έγκαιρα για να αποτελέσει το νέο χώρο του υπουργείου Παιδείας, τον Απρίλιο του 2004. Χρησιμοποιήθηκε για τη φιλοξενία των δημοσιογράφων της Ολυμπιάδας, αλλά, όπως πρόσθεσε, υπήρχε ενιαία προκήρυξη του έργου που προέβλεπε εγκατάσταση του υπουργείου τον Απρίλιο του 2006.

Το έργο, τόνισε ο κ. Ευθυμίου, καθυστέρησε με τρόπο που μόνο η ΝΔ γνωρίζει και δεν μπορεί να φέρει σε πέρας ό,τι βρήκε έτοιμο.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες του κ. Παπανδρέου περί "παράγκας συμφερόντων με ονοματεπώνυμο" και αν προτίθεται να αναφέρει ονόματα, δήλωσε ότι "ονοματεπώνυμο έχουν τα συμφέροντα που υπηρετεί η κυβέρνηση" με τις πολιτικές της. Και ανέφερε, ως παράδειγμα, τη φορολογική απαλλαγή στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων, που στοιχίζουν ένα δις Ευρώ το χρόνο. Και πρόσθεσε ότι "πίσω από κάθε πολιτική της ΝΔ φωτογραφίζονται οι λίγοι και ισχυροί που ευνοούνται".

Σε ερώτηση σχετικά με τον αποδέκτη της προειδοποίησης του κ. Παπανδρέου ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί, ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εννοούσε πως κάθε κόμμα που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα πρέπει να είναι προσηλωμένο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Σχετικά με το αν η γενική αναφορά σε συμφέροντα είναι βολική, ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι όλα συνδέονται με το κομματικό κράτος της ΝΔ και αναφέρθηκε ειδικότερα στην υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρίας "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", καθώς και στον υπουργό Απασχόλησης, τον οποίο κατηγόρησε ότι τοποθέτησε διοικήσεις φιλικές προς αυτόν και συνέδεσε την υπόθεση με τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Ευγένιο Παπαδόπουλο, ο οποίος εποπτεύει τις σχετικές διαδικασίες. Και ρώτησε αν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το αν υπάρχουν χρήματα ή όχι για τη χρηματοδότηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι χρήματα υπάρχουν, αλλά χρειάζεται μια άλλη πολιτική, η οποία να κατευθύνει το κοινωνικό πλεόνασμα σε μια αναδιανομή υπέρ των πολλών και όχι σε μια αναδιανομή υπέρ των λίγων.

Σε ερώτηση σχετικά με την αναφορά του κ. Παπανδρέου στα ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι "πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τα ΜΜΕ πρέπει να είναι αχειραγώγητα".

Τέλος, σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι είναι πάγια θέση του Κινήματος τα ανοιχτά πανεπιστήμια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα κρατά κλειστά και αυτό είναι "συνειδητή επιλογή". Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση μεταχειρίζεται τα θέματα παιδείας με διαχείριση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αυτή την ώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά σύνεση, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία» LATEAM RSS NEWS 0 05-05-2010 20:56:
Α. Τσίπρας : "Χρειάζεται άλλη πολιτική" LATEAM RSS NEWS 0 18-09-2009 10:16:
ΓΣΕΕ-Παναγόπουλος: Χρειάζεται πολιτική βούληση και όχι λήψη τυπικών μέτρων για να καταπολεμηθεί η ακρίβεια LATEAM RSS NEWS 0 02-09-2008 15:42:
Βγήκε από το νοσοκομείο ο Παύλος Ευθυμίου LATEAM RSS NEWS 0 23-08-2008 17:54:
Χρειάζεται... ξεβόλεμα ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 15-11-2006 18:22:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:49:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam