Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΕΛΛΑΔΑ

Βραδυφλεγής βόμβα το Σκοπιανό

This is a discussion on Βραδυφλεγής βόμβα το Σκοπιανό within the ΕΛΛΑΔΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; "Βραδυφλεγή" βόμβα, η οποία αν δεν εξουδετερωθεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει σε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων, αποτελεί το Σκοπιανό. Αν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-10-2007, 09:34:   #1
Dj AL
Music Leader
 
Το avatar του χρήστη Dj AL
 
Εγγραφή: Aug 2007
Περιοχή: Almyros, Greece
Μηνύματα: 229
Thanks: 16
Thanked 140 Times in 35 Posts
My Mood:
Dj AL is on a distinguished roadDj AL is on a distinguished road
Προεπιλογή Βραδυφλεγής βόμβα το Σκοπιανό

"Βραδυφλεγή" βόμβα, η οποία αν δεν εξουδετερωθεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει σε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων, αποτελεί το Σκοπιανό. Αν και η κυβέρνηση κρατά για την ώρα χαμηλούς τόνους, το διπλωματικό παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι πλούσιο και όπως είπε στον ΕΤ.Κ υψηλόβαθμη πηγή του κυβερνώντος κόμματος, υπό προϋποθέσεις όλα είναι ανοικτά: Από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο, με το ερώτημα «ναι ή όχι σε βέτο» στα Σκόπια έως (σε ακραίες συνθήκες) και την προκήρυξη εκλογών την άνοιξη.

Ενα μήνα μετά την επανεκλογή του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει πλήρη επίγνωση της δυσκολίας της συγκυρίας, καθώς η πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή είναι οριακή. Και επειδή τα πράγματα – ως φαίνεται – θα «στριμώξουν» το προσεχές διάστημα, ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να συναντήσει έναν έναν τους βουλευτές του στο Μαξίμου για να τους δώσει να καταλάβουν. Τα «κλειδιά» των πολιτικών εξελίξεων για τους έξι προσεχείς μήνες είναι συνδυαστικά:
- Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό.
- Η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.
- Η ψήφιση του εκλογικού νόμου.

Στην κυβέρνηση βλέπουν ότι θα εκδηλωθούν ταυτόχρονα εξελίξεις σε δύο μέτωπα: στο Σκοπιανό και το ΠΑΣΟΚ. Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Ν.Δ. είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, έστω και δύσκολα, θα επανεκλεγεί στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Η εξέλιξη αυτή πιθανόν να συμπέσει με την εκδήλωση ενός κύματος αναγνωρίσεων των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» και από άλλες χώρες. Το σκοπιανό λόμπι ήδη κινείται δραστήρια στην Αυστραλία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, αλλά μετά τις εθνικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου. Τα πολιτικά κόμματα εκεί δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους για να μην εξοργίσουν την Ομογένεια, ωστόσο όλοι ξέρουν ότι μετά τις εκλογές θα ακολουθήσουν τον Καναδά.Η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη πρωταγωνιστεί στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να βρεθεί τελική λύση που να μη θέσει την κυβέρνηση απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Εκτιμάται επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου, εφόσον επανεκλεγεί, δεν θα έχει λόγο να είναι συναινετικός με τη Ν.Δ., ακόμη και αν πρόκειται για εθνικά θέματα.

Η υπουργός Εξωτερικών, που δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι «η κυβέρνηση δεν είναι συμπλεγματική απέναντι σε καμία ξένη χώρα, ακόμα και συμμαχική», «παίζει τα ρέστα» της, καθώς διαμηνύει προς όλους ότι καμία ελληνική Βουλή δεν θα επικυρώσει ένταξη των Σκοπίων σε οιονδήποτε διεθνή οργανισμό με το όνομα «Μακεδονία». Κάποιοι υπενθυμίζουν ότι με βάση το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να προκηρύξει έπειτα από απόφαση της Βουλής δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα. Αυτή τη στιγμή τέτοια σκέψη, πάντως, δεν υπάρχει ή δεν ομολογείται. Δεν πρέπει όμως να αποκλειστεί ως πιθανότητα ο Κ. Καραμανλής να πάει στο Βουκουρέστι έχοντας εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό για τη στάση του. Η κυβέρνηση, εξαιτίας των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει στη διαχείριση αυτού του θέματος, θα βρίσκεται διαρκώς σε εκλογικό συναγερμό. Μία από τις επιλογές που εξετάζει ο κ. Καραμανλής είναι να προκηρύξει εκλογές την άνοιξη του 2009, ωστόσο επειδή κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο νέος εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί στις αρχές του έτους, με πιθανότερο μήνα το Φεβρουάριο, ώστε να μπορεί να γίνει χρήση του ανά πάσα στιγμή. Το ημερολόγιο των εξελίξεων περιλαμβάνει μέχρι τότε την ψήφιση των νομοσχεδίων με τα οποία εκπληρώνονται δεσμεύσεις της Ν.Δ., την παρουσία της κυρίας Μπακογιάννη στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ το Δεκέμβριο, την κατάθεση και την ψήφιση του Προϋπολογισμού.
«Η μητέρα των μαχών»
Το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα κριθεί τον Απρίλιο στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο ΝΑΤΟ. Αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα δώσει την πιο σημαντική πολιτική μάχη της ιστορίας του. Στο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης πάντως, αντί του μετεκλογικού εφησυχασμού, επικρατεί κλίμα συναγερμού. Μία λεπτομέρεια το επιβεβαιώνει: Η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς τις τάσεις της κοινής γνώμης με κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Ο βασικός σχεδιασμός προβλέπει εκλογές το 2009, πριν από τις ευρωεκλογές (διπλές εκλογές απαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση). Ωστόσο, αν χρειαστεί, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διπλών εθνικών εκλογών το 2009.

- Οι πρώτες θα γίνουν με τον παλαιό εκλογικό νόμο.
- Αν δώσουν οριακή ή μη αυτοδυναμία, τότε ο πρωθυπουργός θα ξαναπάει σε εκλογές, με το νέο εκλογικό νόμο. Με βάση αυτόν, το πρώτο κόμμα ακόμη και με μία ψήφο διαφορά θα έχει άνετη αυτοδυναμία.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το 2008 θα έχει έντονο χρώμα εξωτερικής πολιτικής, με συνέπεια την ανάπτυξη ενός νέου κύματος πατριωτισμού. Το Σκοπιανό, 14 χρόνια μετά, δεν το έχει ξεχάσει κανείς…
Ο χρήστης Dj AL δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αμερικανικο-σκοπιανό σχέδιο με υπογραφή Νίμιτς LATEAM RSS NEWS 0 20-10-2008 10:16:
Αμερικανικο-σκοπιανό σχέδιο με υπογραφή Νίμιτς LATEAM RSS NEWS 0 20-10-2008 09:37:
Η ζοφερή αλήθεια, πίσω από το «Σκοπιανό» πρόβλημα... P@ntelis Web ΕΛΛΑΔΑ 0 22-04-2008 23:19:
Εβδομάδα διπλωματικής κινητικότητας στο Σκοπιανό LATEAM RSS NEWS 0 14-04-2008 08:40:
Βραδυφλεγής βόμβα Stefania ΕΛΛΑΔΑ 0 08-09-2006 09:11:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:02:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam