Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Διαδικτυακό βιντεοκλάμπ

This is a discussion on Διαδικτυακό βιντεοκλάμπ within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Ενα κλικ στο πληκτρολόγιο και λίγη υπομονή αρκούν πλέον για να απολαύσετε στην οθόνη του υπολογιστή σας όλες τις τελευταίες ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-03-2007, 21:46:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Διαδικτυακό βιντεοκλάμπ


Ενα κλικ στο πληκτρολόγιο και λίγη υπομονή αρκούν πλέον για να απολαύσετε στην οθόνη του υπολογιστή σας όλες τις τελευταίες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές των μεγαλύτερων στούντιο του Χόλιγουντ.
Τα διαδικτυακά βιντεοπωλεία που ανθούν στα ψηφιακά «χωράφια» τον τελευταίο καιρό έχουν αναλάβει να σας απαλλάξουν από τις βόλτες στο βιντεοκλάμπ της γειτονιάς σας. Από την πολυτέλεια του δωματίου τους οι έχοντες πρόσβαση στο Internet δύνανται να προμηθευτούν σε συμφέρουσες τιμές και να αποθηκεύσουν νόμιμα στον υπολογιστή τους καινούργιες και παλαιότερες χολιγουντιανές παραγωγές.
Οι εταιρείες οσμίζονται κέρδος και ήδη έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται δυναμικά στον χώρο των πωλήσεων και ενοικιάσεων ψηφιακών ταινιών. Τελευταία στο παιχνίδι μπήκε η Bittorrent Inc., η οποία εγκαινίασε στις 26 Φεβρουαρίου έναν νέο δικτυακό τόπο ενοικίασης και πώλησης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών με την ονομασία Bittorrent Entertainment Network.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Η μέχρι πρότινος «ημιπαράνομη» Bittorrent, δημιουργός ενός ομότιμου (peer-to-peer) προγράμματος ανταλλαγής αρχείων που χρησιμοποιείται ευρέως για το «κατέβασμα» πειρατικών ταινιών, απαρνείται πλέον κάθε συναναστροφή με πειρατές και σε συνεργασία με χολιγουντιανούς κολοσσούς και τηλεοπτικά δίκτυα, όπως οι Paramount Pictures, Warner Bros, MGM, Lionsgate, 20th Century Fox και MTV, διαθέτει τις παραγωγές τους στο διαδίκτυο. Το ντεμπούτο της στη διαδικτυακή αγορά κάνει με μια βιντεοθήκη περίπου 3.000 ταινιών.
Η εταιρεία, το λογισμικό της οποίας χρησιμοποιούν περί τα 135 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, εκτιμά πως πολλοί θα είναι εκείνοι που θα προτιμήσουν να πληρώσουν για τις νόμιμες εκδόσεις των ταινιών παρά να ρισκάρουν με τα χειρότερης, συχνά, ποιότητας και ύποπτα πειρατικά αντίγραφα.
Η πρόθεση της Bittorrent να μπει σε καθ όλα νόμιμα εμπορικά μονοπάτια είχε καταστεί σαφής ήδη από τα τέλη του 2005. Τότε ο δημιουργός του λογισμικού της εταιρείας, Μπραμ Κόεν, είχε ανακοινώσει τη συγκέντρωση 8,75 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία και προτίθετο να επενδύσει σε εμπορικές πλατφόρμες διανομής περιεχομένου και είχε αφαιρέσει το μη εξουσιοδοτημένο, πειρατικό υλικό από τη μηχανή αναζήτησης του Bittorrent.com.
Υστερα από έναν και πλέον χρόνο, οι «προγραμματικές δηλώσεις» ήρθαν να γίνουν πραγματικότητα με την εγκαινίαση του πρώτου νόμιμου, διαδικτυακού βιντεοπωλείου της. Ο ανταγωνισμός πάντως αναμένεται αδυσώπητος και το μέλλον εμπορικά αμφίβολο, καθώς στον χώρο έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται εταιρείες όπως οι Amazon, Apple, Wal-Mart, CinemaNow, Movielink, Joost, Google και Μicrosoft.

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Αmazon

Η υπηρεσία με την ονομασία Amazon Unbox μπήκε σε λειτουργία αρχικά μόνο στην Αμερική, στα τέλη του 2006, και σήμερα προσφέρει χιλιάδες ταινίες από επτά συνολικά στούντιο του Χόλιγουντ.
Wal-Μart
Εγκαινίασε στις αρχές του Φλεβάρη τη δική της υπηρεσία ψηφιακής πώλησης βίντεο. Στον κατάλογό της, που προς το παρόν είναι διαθέσιμος μόνο στην Αμερική, περιλαμβάνονται περίπου 3.000 ταινίες.
Αpple
Στη δημοφιλή πλατφόρμα της, το iTunes, διατίθενται από τα τέλη του 2006 και ταινίες. Σε πρώτη φάση πωλούνται μόνο παραγωγές των Walt Disney, Pixar, Touchstone Pictures και Miramax.
CinemaΝow
Διανομέας ψηφιακών βίντεο που δημιουργήθηκε το 1999. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει περί τις 7.500 ταινίες από 250 διαφορετικές εταιρείες παραγωγής.
Μovielink
Η πιο «επίσημη» υπηρεσία διακίνησης ψηφιακών βίντεο. Ανήκει στα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ. Τον Ιούνιο του 2006 κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν την εταιρεία να πωλείται, ανίκανη να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό.
Joost
Πρόκειται για υπηρεσία διαδικτυακής τηλεόρασης που δημιούργησαν οι ιδρυτές των Kazaa και Skype. Πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία για την προβολή τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών με την Viacom.
Αποκεντρωμένα προγράμματα ανταλλαγής αρχείων
Τα peer-to-peer δίκτυα επιτρέπουν σε δύο ή περισσότερους υπολογιστές να μοιράζονται τα αρχεία τους ισοδύναμα.
Το δυνατό σημείο τους είναι πως το προς ανταλλαγή υλικό δεν αποθηκεύεται σε κεντρικούς διακομιστές.
Αντιθέτως, το πρόγραμμα συναρμολογεί τα αρχεία από μικρότερα τμήματα που λαμβάνονται ταυτόχρονα από τους υπολογιστές διαφόρων χρηστών στο Διαδίκτυο.
Η αποκεντρωμένη δομή τής εν λόγω τεχνολογίας εμποδίζει σημαντικά τον εντοπισμό των «πειρατών» από τη μία και καθιστά το «κατέβασμα» αρχείων πιο ταχύ και αποδοτικό από την άλλη.
Το Napster υπήρξε η πρώτη ιδιαίτερα δημοφιλής συγκεντρωτική peer-to-peer υπηρεσία, η οποία προετοίμασε το έδαφος για άλλα αποκεντρωμένα προγράμματα ανταλλαγής αρχείων που ακολούθησαν, όπως τα Kazaa, Limewire και BearShare.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ζωντανό Διαδικτυακό Debate για τις Ευρωεκλογές LATEAM RSS NEWS 0 03-06-2009 12:14:
Wolfram Alpha, ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο LATEAM RSS NEWS 0 06-05-2009 10:53:
Στον «αέρα» το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Βουλής ilias ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 05-03-2009 00:44:
Διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό απέκτησε το Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο LATEAM RSS NEWS 0 17-09-2008 16:32:
Στον αέρα το πρώτο διαδικτυακό κανάλι σε ποιότητα τηλεόρασης antonis ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 15-10-2007 18:16:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:47:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam