Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Ρώσοι 007 για να προστατεύουν το χαβιάρι

This is a discussion on Ρώσοι 007 για να προστατεύουν το χαβιάρι within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ρώσους κομάντος επιστράτευσε το υπουργείο Αλιείας της Ρωσίας προκειμένου να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο του χαβιαριού στην Κασπία. Η επιχείρηση φέρει ...

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 08-12-2008, 22:55:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Ρώσοι 007 για να προστατεύουν το χαβιάρι



Ρώσους κομάντος επιστράτευσε το υπουργείο Αλιείας της Ρωσίας προκειμένου να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο του χαβιαριού στην Κασπία. Η επιχείρηση φέρει την κωδική ονομασία «Pirania» και σκοπός είναι η καταστολή της ισχυρότατης μαφίας του μαύρου χαβιαριού.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica – και αναδημοσιεύουν τα Νέα -, το εμπόριό του απαγορεύτηκε στις 3 Ιανουαρίου 2006 και επετράπη και πάλι εν μέρει φέτος - στις 7 Φεβρουαρίου - με έναν νόμο που ήταν όμως τόσο άσχημα διατυπωμένος ώστε να αποθρασύνει τη μαύρη αγορά.

Η ρωσική μαφία ελέγχει το λαθρεμπόριο του χαβιαριού και δρα με πλήρη ατιμωρησία: από τους 12.000 τόνους χαβιάρι που παράγονται κάθε χρόνο, μόνο 285 εξάγονται νομίμως. Οι λαθρέμποροι μεταφέρουν την υπόλοιπη ποσότητα όχι μόνο στη Δύση, όπου το χαβιάρι είναι όλο και πιο περιζήτητο, αλλά και στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, όπου το πληρώνουν ως και 10.000 δολάρια το κιλό! Οι πωλήσεις λαθραίου χαβιαριού έχουν δεκαπλασιαστεί στη Ρωσία και στο χορό έχει μπει και το Ίντερνετ: το μαύρο χαβιάρι πωλείται στο Διαδίκτυο, όπου οι προσφορές καμουφλάρονται κάτω από ειδικούς κωδικούς.

Το λαθρεμπόριο εντοπίζεται στην η ευρύτατη περιοχή της Κασπίας Θάλασσας, στα παρακείμενα εδάφη του Νταγκεστάν, της Καλμουχίας και κυρίως στο χρυσό τρίγωνο του Αστραχάν, που ήταν κάποτε η καρδιά της παραγωγής του καλύτερου χαβιαριού. Και ακριβώς σε αυτές τις περιοχές δρουν οι Ρώσοι 007.

Η Ρirania είναι μια νέα υπηρεσία των σπετσνάζ, των Ρώσων ειδικών πρακτόρων που έχουν άδεια να σκοτώνουν: οι 007 της Ρirania έχουν αποστολή να εξοντώσουν τους λαθραλιείς του ρώσικου οξύρρυγχου και τους «νονούς» τους.

Πρόκειται για ένα ψάρι που εξαιτίας της εντατικής και παράνομης αλιείας του, κινδυνεύει με εξαφάνιση. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), στην Κασπία υπήρχαν το 1992, 200 εκατομμύρια οξύρρυγχου, το 1995 έγιναν 45 εκατομμύρια και σήμερα το είδος κινδυνεύει να εξαφανιστεί πλήρως.

Οι λαθρέμποροι αψηφούσαν την KGB

O πρωθυπουργός της Ρωσίας – και τέως πρόεδρος - Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν εκείνος που αποφάσισε να επαναφέρει τον τομέα υπό κρατικό έλεγχο. Πρόκειται για ηρωικό εγχείρημα, αν σκεφτεί κανείς ότι επί Στάλιν, οι λαθραλιείς και οι λαθρέμποροι του χαβιαριού αψηφούσαν την ΚGΒ: το λαθρεμπόριο των αυγών των οξύρρυγχων Ιμπεριάλ, Μπελούγκα, Ασέτρα και Σεβρούγκα ανθούσε ανέκαθεν στη Ρωσία, επί Τσάρων, κομμουνιστών και ολιγαρχών.

Τα τελευταία χρόνια μαίνεται ένας αιματηρός πόλεμος για το μοίρασμα της πίτας ανάμεσα στις συμμορίες των διεθνών λαθρεμπόρων, που στα χρόνια της μετάβασης από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό μοιράστηκαν τη μαύρη αγορά επεκτείνοντας την επιρροή τους όχι μόνο στο χαβιάρι, αλλά και στο λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
ilias (09-12-2008)
Sponsored Links
 

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ισραηλινοί και Ρώσοι τουρίστες σέρνουν το γαϊτανάκι της ανόδου στο νησί του Ιπποκράτη LATEAM RSS NEWS 0 07-08-2010 13:25:
Στόχος της τουριστικής πολιτικής της Ελλάδας το ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες LATEAM RSS NEWS 0 27-07-2010 21:40:
Οι Ρώσοι έρχονται στην ελλάδα για Ήλιο, θάλασσα και γούνες LATEAM RSS NEWS 0 27-06-2008 11:40:
Γονίδια της χοληστερόλης προστατεύουν την καρδιά LATEAM RSS NEWS 0 18-06-2008 11:14:
Ρώσοι crackers αξιοποιούν την ισχύ των καρτών γραφικών antonis ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 29-10-2007 19:04:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:43:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam