Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Απαισιόδοξα για την υγεία των Ελλήνων τα αποτελέσματα Πανελλαδικής Ερευνας

This is a discussion on Απαισιόδοξα για την υγεία των Ελλήνων τα αποτελέσματα Πανελλαδικής Ερευνας within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Απαισιόδοξα για την υγεία των Ελλήνων είναι τα αποτελέσματα και της 2ης πανελλαδικής έρευνας που έκανε το Ινστιτούτο Κοινωνικής και ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-10-2008, 09:44:   #1
Smell
.::HiTecH ManiaC::.
 
Το avatar του χρήστη Smell
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 3.357
Thanks: 1.421
Thanked 1.437 Times in 716 Posts
My Mood:
Smell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of light
Προεπιλογή Απαισιόδοξα για την υγεία των Ελλήνων τα αποτελέσματα Πανελλαδικής Ερευνας


Απαισιόδοξα για την υγεία των Ελλήνων είναι τα αποτελέσματα και της 2ης πανελλαδικής έρευνας που έκανε το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Καπνίζουμε, δεν γυμναζόμαστε και η διατροφή μας απέχει κατά 50% από το πρότυπο της μεσογειακής δίαιτας. Το πιο απογοητευτικό όμως από όλα είναι ότι δεν κάνουμε προληπτικές εξετάσεις γιατί αδιαφορούμε ή φοβόμαστε.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής καθηγητής κοινωνικής ιατρικής κ. Γ. Τούντας οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί όχι γιατί μειώνονται τα κρούσματα του καρκίνου αλλά γιατί έχει βελτιωθεί σημαντικά η αντιμετώπιση της νόσου τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Δυστυχώς τα πραγματικά κρούσματα της νόσου αυξάνονται. Μόνο στη χώρα μας καταγράφονται κάθε χρόνο 24.000 νέα περιστατικά. Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΚΠΙ τέσσερις στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι καπνίζουν καθημερινά, 39,8% ότι δεν γυμνάζεται ποτέ, το 62% των ανδρών και το 50% των γυναικών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντούν ότι γνωρίζουν πως το κάπνισμα και η κακή διατροφή ευθύνονται για τον καρκίνο. Ωστόσο περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν τη νόσο.

Όσον αφορά την πρόληψη προκύπτει από την έρευνα ότι το 56,5% των ασφαλισμένων αν και μπορούν μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, δεν κάνουν.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ασφαλιστικών εταιριών Φ. Μπράβος: Ένα δολάριο πρόληψης αντισταθμίζει πέντε δολάρια θεραπείας. Η έρευνα έγινε το Μάιο και τον Ιούνιο του 2008 σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. Πήραν μέρος 1490 πολίτες άνω των δεκαοκτώ ετών και απάντησαν σε συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο.

Καμιά πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν έχει τη συμμετοχή των πολιτών εξήγησε ο ειδικό σύμβουλος του υπουργείου Υγείας Αλέξης Ζορμπάς σχολιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας η οποία έγινε στο πλαίσιο της εθνικής αντικαρκινικής εκστρατείας.
__________________

Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν.

Ο χρήστης Smell δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Στασιμότητα ή και επιδείνωση παρουσιάζει η στοματική υγεία των Ελλήνων LATEAM RSS NEWS 0 01-02-2011 11:05:
Συνεδρίαση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς LATEAM RSS NEWS 0 12-09-2010 16:30:
Το internet κάνει καλό στη SEXουαλική υγεία των Ελλήνων LATEAM RSS NEWS 0 11-02-2009 09:40:
Κινητά-υγεία: παραποιήθηκαν αποτελέσματα ερευνών αναφορικά με τις επιπτώσεις των κινητών τηλεφώνων LATEAM RSS NEWS 0 26-06-2008 12:40:
Η διακοπή του καπνίσματος έχει άμεσα αποτελέσματα στην υγεία LATEAM RSS NEWS 0 16-05-2008 11:25:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:57:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam