Θέμα: ΛΑΡΙΣΑ
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-11-2008, 11:14:   #3
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Λάρισα-Ηρακλής 2-0



Χρειάστηκαν να περάσουν επτά αγωνιστικές από το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, όταν η ΑΕΛ είχε επικρατήσει με 4-3 του ΟΦΗ, για να γευτεί ξανά τη χαρά της νίκης. Οι βυσσινί επιβλήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με 2-0 του Ηρακλή στο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 12η αγωνιστικής, επιστρέφοντας έτσι στα τρίποντα. Τα γκολ οι Ζουράφσκι στο 47’ και Νταμπίζας στο 88’.

Εικόνα του αγώνα

Οι δύο ομάδες έδειξαν θέληση να αναλάβουν πρωτοβουλίες από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν μια αισθητή υπεροχή.

Η μεγάλη ευκαιρία ωστόσο έλειψε παρά την προσπάθεια της ΑΕΛ σε δυο τρεις περιπτώσεις να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που έκαναν κατάφεραν να σκοράρουν, όταν ο Φωτάκης στο 47ο λεπτό έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Κοβαλέφσκι δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Ζουράφσκι που παρακολουθούσε τη φάση, με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στη φάση αυτή (όπως προκύπτει από το ριπλέι) ο επιθετικός της Λάρισας ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ την ώρα που η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Φωτάκη.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατέβασε στροφές και προσπάθησε να προφυλάξει τα νώτα της κρατώντας τον Ηρακλή μακριά από την εστία της. Η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΛ λειτούργησε άψογα, ο Κοτσόλης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κρατώντας έτσι το μηδέν στην άμυνα.

Από μια στημένη φάση μάλιστα, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, οι Θεσσαλοι κατάφεραν να κάνουν με κεφαλιά του Νταμπίζα μετά από εκτέλεση φάουλ του Βενετίδη από αριστερά, δύο τα τέρματά τους σφραγίζοντας έτσι την πολύτιμη αυτή νίκη.

Κλειδί

Η ΑΕΛ κατάφερε με ένα γρήγορο γκολ στην αρχή του 2ου μέρους να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και στη συνέχεια καλά στημένη αμυντικά να μην κινδυνέψει από τον Ηρακλή. Στο τέλος ευτύχισε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες μετά από πολύ καιρό.

MVP

Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι δεν πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο εκμεταλλευόμενοι στιγμιαίες αδράνειες της άμυνας του Ηρακλή. Ο Ματσέι Ζουράφσκι ωστόσο, αν και ξεκινά από θέση οφσάιντ στο γκολ που σημείωσε, ήταν μέσα στις φάσεις και αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για τη νίκη των βυσσινί.

Αδύναμος κρίκος

Ο γκολκίπερ του «γηραιού», Βόιτσιεχ Κοβαλέφσκι φέρει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο τέρμα της ΑΕΛ, αφού σε ένα φαινομενικά εύκολο σουτ από μακριά δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στον Ζουράφσκι να σκοράρει. Ο Πολωνός φορ τα κατάφερε κάνοντας τη ζωή των φιλοξενούμενων στη συνέχεια ακόμη πιο δύσκολη.

Διαιτητής: Σταθόπουλος
Βοηθοί: Βάσσαλος, Μπάλτας
Συνθέσεις
Λάρισα:

Στέφανος Κοτσόλης, Νίκος Νταμπίζας, Στέλιος Βενετίδης, Ηλίας Κώτσιος, Κρίστιαν Βέμπερ, Νολμπέρτο Σολάνο, Γιώργος Φωτάκης, Ηλίας Κυριακίδης, Μάνγκα Γκουέλα (68' Τάσος Κυριάκος), Ματσέι Ζουράφσκι (91' Νίκος Βλασόπουλος), Φακούντο Πάρα (79' Θανάσης Τσίγκας)
Ηρακλής:

Βόιτσιεχ Κοβαλέφσκι, Τσάβι Μάρτος, Τάσος Κατσαμπής, Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, Χαράλαμπος Περπερίδης, Μανώλης Παπαστεριανός (66' Σεμπαστιάν Γκαρσία), Παναγιώτης Κονέ, Σερζ Ντιε (80' Δημήτρης Γιάντσης), Ντένις Επσταϊν, Κώστας Γιαννούλης, Τάσος Αγρίτης (62' Μιχάλης Κωνσταντίνου)

Πηγή : contra.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση